Donošenjem jučerašnje odluke Odluke o odgodi objave rezultata i završetka upisa u srednje škole ministar Jovanović zajedno sa svojim suradnicima još jednom je pokazao kako niti jedan projekt nije sposoban odraditi bez većih problema, bez obzira na to radi li se o novom projektu kao što su on-line upisi u srednje škole ili o već uhodanom projektu kao što je državna matura.

 

Naime, u  projekt tzv. on-line upisa u srednje škole ušlo se potpuno nepripremljeno na što su djelatnici škola od početka upozoravali Ministarstvo.

 

Međutim, ministar Jovanović se, kao i na prijašnja upozorenja nije obazirao već je umjesto argumentiranog odgovora napao one koji su ga na propuste pri provođenju on-line upisa upozoravali.

 

Na žalost, dogodilo se to da više od 1.500 djece nije u roku dostavilo liječničku potvrdu zbog čega se gotovo nisu upisali u ljetnome upisnom roku, iako su ispunili sve ostale preduvjete za upis.

 

Ova odluka samo je nastavak lošeg rada ministra Jovanovića i njegovih suradnika. Podsjećamo samo na neke: loše provođenje dobro uhodanog projekta državne mature i politička smjena ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, protuustavno uvođenje Zdravstvenog odgoja, donošenje skandalnoznih kriterija za upise u srednje škole (prema kojoj se ples dodatno boduje, a informatika ne), nepotrebno mijenjanje udžbenika i kršenje procedure, donošenje skandaloznog pravilnika o napredovanju u viša znanstvena zvanja, ukidanje ocjenjivanja na polugodištu ..itd.

 

                                     Predsjednik HDZ-ova Odbora za znanost i obrazovanje

                                                              dr.sc. Radovan Fuchs