Tomislav Karamarko je kazao kako sve stranke koje svoje programe temeljena domoljublju, ali i odmaku od bilo kojeg totalitarizma, čine veliki koalicijskipotencijal HDZ-a.

Stranke koje suprijatelji HDZ-a su sve one stranke koje žele mijenjati "ovu bezglavu gospodarskupolitiku koja  agresivnim porezimauništava i potrošače i proizvođače i koji žele mijenjati državnu strukturu kojase pretvorila, rekao bih skoro, grubo rečeno, u okupatora Hrvatske" rekaoje Karamarko.

"Danasdržava i državni sustav nije u funkciji građana, nego su građani u funkcijidržave. Ova vlast ne daje nikakvu šansu hrvatskom narodu, i to trebamijenjati", rekao je Karamarko ocjenjujući da u ovome kritičnomgospodarskom trenutku to mogu učiniti srodne stranke među kojima je i HDS.

 „Nije bitno što je HDS mala stranka, negokoliko u koaliciji imaju dobre ideje i domoljubno srce". U ovom trenutkuDomovina traži racionalnost i udruživanje svih koji joj žele dobro. Meni jedrago što su mnoge stranke, među kojima je i HDS, prepoznale da HDZ sada nijedruga, ali sigurno jest drugačija stranka koja je prošla svoju katarzu",rekao je Karamarko i pritom istaknuo kako u vezi s korupcijom i kriminalommnoge druge stranke, osobito one na vlasti, nisu prošle katarzu.

"Pogledajteove koji sada vladaju – kako vladaju i što sve sebi dopuštaju, a što su sveprigovarali HDZ-u", dodao je Karamarko.

PredsjednikHrvatske demokršćanske stranke ovom je prigodom rekao kako vodstvo HDZ-a imagotovo onu širinu koju je zagovarao predsjednik Tuđman početkom 90-ih godina. „Ne odazvati se tom pozivu značilo bi nacionalnu izdaju te je odbio primjedbe pokojima se tom koalicijom neki članovi HDS-a žele "uhljebiti"."Mi smo koaliciju s HDZ-om potpisali isključivo iz domoljubnihrazloga", rekao je Dodig.