(PHOTO) Izaslanstvo desetero mladih članova Hrvatske demokratske zajednice boravilo je u višednevnome studijskom posjetu Narodnoj Republici Kini s ciljem boljeg upoznavanja suvremenoga kineskog društva, gospodarskih postignuća i organizacije vlasti.

Program posjeta obuhvatio je susrete s dužnosnicima i službenicima državnih, pokrajinskih i lokalnih institucija, stručnjacima za pojedine sektorske politike, kao i upoznavanje s kulturno-povijesnom tradicijom te s planovima gospodarskog, tehnološkog i socijalnog razvoja Kine.

Predvođeni Karlom Resslerom

Delegaciju HDZ-a predvodio je Karlo Ressler, savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, voditelj Radne skupine koja je izradila moderni Statut HDZ-a i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (EPP Youth).

http://www.hdz.hr/vijest/eu/medunarodni-uspjeh-mladezi-hdz-karlo-ressler-izabran-za-potpredsjednika-mladezi-europske

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/novim-statutom-moderniziramo-i-demokratiziramo-hdz-ispunjeno-je-jedno-od-glavnih

Studijski posjet Pekingu, Šangaju i Xi'anu ostvaren je na poziv kineskih organizatora - Međunarodnog odbora Komunističke stranke Narodne Republike Kine.

Pelješki most & Inicijativa 16+1

Republika Hrvatska u zadnje je dvije godine - kroz Europsku uniju, Inicijativu 16+1 (kojoj ćemo 2019. biti domaćin) i bilateralnu suradnju - intenzivirala političke i gospodarske odnose s Kinom, najmnogoljudnijom zemljom svijeta i drugim najvećim globalnim gospodarstvom.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/peljeski-most-sinteza-je-ideje-161

http://www.hdz.hr/vijest/eu/plenkovic-na-summitu-161-turizam-luke-i-infrastruktura-veliki-prostor-za-snazniju-suradnju

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zajednicko-uvjerenje-u-daljnji-rast-broja-kineskih-turista-te-vecu-trgovinsku

Dr. Tuđman još 1993. posjetio Kinu!

Ne zaboravimo, utemeljitelj suvremene hrvatske države i naše stranke dr. Franjo Tuđman još je 1993. posjetio Kinu - prepoznavši njenu globalnu snagu i važnost naše gospodarske suradnje!

HDZ se prošle godine pridružio Pekinškoj inicijativi, koja je okvir za suradnju više od 120 političkih stranaka na globalnoj razini.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-kini-na-svjetskoj-konferenciji-politickih-stranaka-zajednicka-odgovornost-u

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/dr-tudman-jos-je-1993-posjetio-kinu-prepoznavsi-njenu-globalnu-snagu-i-vaznost-nase