Prof. dr. sc. Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju Vlada, bivši ministar pravosuđa i član Savjetodavnog vijeća HDZ-a, preminuo je u 80. godini života. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izrazio je sućut njegovoj obitelji:

„Poštovana obitelji,

sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Milana Ramljaka.

Ugledan i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta, znanstvenik i političar, dao je velik doprinos u svim područjima svoga djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih Vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik.

U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske.“

MILAN RAMLJAK (1938. - 2018.)

Milan Ramljak rodio se 1938. u Čitluku kod Posušja. Predavao je na zagrebačkome Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskoga diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj.

Bio je potpredsjednik Vlade od svibnja 1990. do kolovoza 1992. te od svibnja 1998. do travnja 1999. godine, kada je obnašao i dužnost ministra pravosuđa.