Plavu skupinu je predstavio kandidat zagradonačelnika Željko Turk, a govor je održao i predsjednik županijskog odboraHDZ-a Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković koji je istaknuo važnostsudjelovanja na izborima za Europski parlament.

Milivoj Špika je rekao kako je od presudne važnostiulagati u gospodarstvo. „Ulazak u Europsku uniju nije rješenje već je prilika dauspijemo. Duboko vjerujem da će ova ekipa imati priliku pokazati sve što zna“,naglasio je Špika.

Kandidatkinja HSP-a dr. Ante Starčević, RužaTomašić, rekla je da Kukuriku koalicija ne smije pobijediti jer nije učinilaništa za napredak Hrvatske. „Moramo biti uz građane RepublikeHrvatske i čuvati svoj identitet i jezik“, poručila je Ruža Tomašić.

 Steir je istaknuo kako će se u parlamentu štititihrvatski interesi. „Ulazimo u zajednicu zemalja koje su jake i međusobnosolidarne. Na taj način može i Hrvatska biti jaka. Ljudi s naše liste već 15godina rade na projektu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i poznaju europskupolitiku, te će sa sigurnošću štititi  interese svih građana Hrvatske“,rekao je.

Nositeljica liste Dubravka Šuica naglasilaje važnost infrastrukturnog spajanja Hrvatske, osobito projekta izgradnjePelješkog mosta. „Ne trebamo se bojati gubitka nacionalnog identiteta i suvereniteta. Njegovat ćemo i afirmirati naš hrvatskijezik. Važno je da građani izađu na izbore. Pobjeda na izborima za Europskiparlament utjecat će i na ishod lokalnih izbora. Naš primarni cilj je da narodpokaže Milanoviću da ne radi dobro“, rekla je Šuica i dodala kako su izbori unedjelju proba za veliku premijeru 19. svibnja.