Snaga moderne Europe, kako navodiMijo Šepak, mogu biti samo stručni kandidati koji se nalaze na listi pod brojem12.  „ Kutina ima nekoliko proizvoda,među kojima je i  mineralno gnojivo kojegse proizvodi 200 000 tona svake godine. Aspurdno, Kukuriku koalicija želiprodati jednu takvu tvornicu. To se zove nestručnost“, rekao je Šepak.

Antun Vidaković upozorio jenazočne na informativnu blokadu u nacionalnim medijima, dok se putem lokalnihmedija i organizacija dopire se do svakog čovjeka i simpatizera. „Trebamopobijediti one druge koji nas sprječavaju da izađemo izbore“, dodao je Vidaković.

Špika je rekao da se po prvi putau povijesti biraju zastupnici za Europski parlament i ti su izbori bitni zasve, a ponajviše za lokalne vlasti s kojima će se pojačati suradnja. KandidatBUZ-a je istaknuo brigu za sve skupine hrvatskih građana.  „Želimo preuzeti odgovornost i tražitinajbolja rješenja za umirovljenike i nezaposlene mlade“, zaključio je.

 Ivan Bubić, ekonomski stručnjak ističe kakoje prva i ključna točka razvoj gospodarstva. Posebno se osvrnuo napovećanje broja obrta i količine izvoza, ali i da moramo dokazati kako imamoautohtone proizvode s kojima možemo konkurirati na vanjskom tržištu.

Ruža Tomašićkaže kako ulazak u Europsku Uniju moramo znati iskoristit na najbolji način.Bespovratna sredstva od 11 milijardi eura moraju se pametno izvući i napravitidobru podlogu za razvoj gospodarstva i poticanje mladih na zapošljavanje.Pozvala je nazočne da izađu na izbore u što većem broju i da ne zaborave svojidentitet. „Trebamo uvijek biti svoj na svome. Moramo ući u Europsku uniju svjesnoi znati tko smo i što smo“,istaknula je Tomašić.

Davor IvoSteir je naglasio kako u nedjelju biramo predstavnike za Europu, a to svakakonije lako. Ljudi koji će nas predstavljati moraju biti stručnjaci u svompodručju. „Mi smo za Europu koja se neće stidjeti svojih kršćanskih korijena“,rekao je Steir. Uputio je nazočne i kako afera sprošekom nije točna. „Tvrdilo se da ulaskom u Europsku uniju gubimo pravo nanjegovu prodaju. Međutim, ulaskom u Europsku uniju možemo prodavati prošek kaoi prije. Trebamo u parlamentu ljude koji će znati kako zaštititi Hrvatskeinterese“, zaključio je Steir.

Za kraj se nazočnima obratila Dubravka Šuica koja jeistaknula kako će izbori za Europski parlament odrediti rejting HDZ-a, te ćepokazati koliko zaista vrijedi stranka. Rekla je i kako će se založiti zaizgradnju Pelješkog mosta. „Otvaraju se velike mogućnosti i fondovi, te jenužno prekinuti infrastrukturni diskontinuitet. Moramo povezati cijeluHrvatsku. Od Vukovara, Dubrovnika, pa sve do Istre“, rekla je Šuica.

Kandidati su poručili da su pitanja o kojima će seraspravljati u parlamentu ujedno i lokalna pitanja, te je potrebna suradnja slokalnim vlastima. Šuica je dodala kako nećemo izgubiti Hrvatsku i hrvatskiidentitet. „Stoljećima smo se borili za svoj jezik i služiti ćemo se hrvatskimjezikom i u parlamentu, na plenarnim sjednicama“, rekla je Šuica i poručilaprisutnima  da zaokruže listu broj 12 na povijesnimizborima koji će se održavati 14. travnja.