Dan suzapočeli skupom  u prostorima Gradskeknjižnice „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu. Kandidati su prezentirali programkoordinacijskim braniteljskim udrugama Grada Karlovca. Na skupu su bili nazočnii  župan Ivan Vučić, zamjenik županaJosip Šafar, predsjednik županijske skupštine Josip Zaborski i predsjednica gradskogvijeća grada Karlovca Nada Murganić.

 „Ovi izbori su od velike važnosti i zato vaspozivam da zaokružite listu broj 12, jer to je glas za uspješnu europskubudućnost,“ rekao je Vučić prisutnima.

Ruža Tomašić i Ivan Bubić su podsjetili na važnosteuropskih fondova.  Istaknuli su kako seprojekti za koje će se zalagati u Europskom parlamentu mogu ostvariti jedinokoalicijom s narodom. „Pošteno ću obnašati svoj posao i u Europskoj uniji  ću se držati svoje časti i poštenja te odraditiposao na najbolji način“, rekla je Tomašić.

Bubić je rekaokako su kandidati s liste 12 respektabilna grupa stručnjaka koji poznajueuropske poslove i europske institucije. „Treba nam novi model ekonomskepolitike koja će biti razvojna. Sadašnja vlast je nazadna. Moramo ići naprijed“dodao Bubić.

Kandidatitemelj razvoja vide u malim obrtima i privatnom poduzetništvu te unaprjeđivanjupoljoprivrede, turizma i gospodarstva u cjelini.  „Turizam je najbolji prodajni kanal, ali našeturističke tvrtke trebaju kupovati naše proizvode, a manje uvoziti“, rekao jeBubić.