Gostovanjem u emisiji „Oporbenizarez“ Hrvatskog radija predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je kako jeHDZ pozivao građane da izađu na izbore u što većem broju.

Taktika Vlade je bilada  izlaznost bude mala. Očekivali su daće s manjim izlaskom ostvariti bolji rezultat, što im se na kraju obilo oglavu, kazao je Karamarko. 

Istaknuo je kako jeosobno nezadovoljan niskom izlaznošću na izbore te kako bi mu bilo draže da jeHrvatska pokazala veću volju i želju prema Europskoj uniji.

Karamarko se prisjeti kako je predsjednikuRepublike Hrvatske Ivi Josipoviću na konzultacijama rekao kako izbore zaEuropski parlament bilo najbolje održati kad i lokalne izbore te da je sigurankako bi tada odaziv bio veći.

„S druge strane, vlada je potrošila 85 milijunakuna da bi dobila jednog kandidata više, jer sam siguran da bismo ih u svibnjujoš više porazili“, kazao je Karamarko. 

Ponovio je kako su jučerašnji izbori najboljipokazatelj rejting stranaka, na uzorku od 750 tisuća birača HDZ je dobiopovjerenje od njih 33 posto te zaključio kako je to čisti dokaz da stranka jača.
Naglasio je da je vrijeme da se zamisle svi oni koji su radili predizborneankete i davali prednost SDP-u.

Odbacio je konstatacije da je HDZ-ovom pobjedomHrvatska skrenula udesno te kazao da o tome govore oni koji ne poznajupolitičku scenu Hrvatske.

Kazao je kako su izjave predsjednice HSP-a dr.Ante Starčević Ruže Tomašić izvučene iz konteksta te zaključio kako je uDnevniku 3 jako dobro objasnila što je zapravo rekla i mislila.

Složio se da su jučerašnji izbori bili najskupljeistraživanje rejtinga stranaka ta naglasio kako je takvo trošenje proračunskognovca neodgovorno prema građanima RH.

Na novinarski upit koliko će ovi izbori ojačatinjegovu poziciju predsjednika HDZ-a Karamarko je odgovorio kako ne razmišlja nataj način te kako ovi rezultati jačaju poziciju HDZ-a što je najvažnije.

Najavio je da će kampanju od vrata do vrata HDZnastaviti i na lokalnim izborima te kako je uvjeren da će HDZ i na tim izborimaostvariti jako dobar rezultat.
"Intenzivan rad na terenu je ono što nas je diglo u posljednjih 11mjeseci, jer smo imali medije protiv sebe", rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako bi se mediji trebali izdićiiznad političkih podjela te biti objektivni te raditi na profesionalnominformiranju građana.

Ponovio je da HDZ neće tražiti prijevremeneizbore od ulaske u Europsku uniju te ustvrdio da Vlada zemlju vodi u lošemsmjeru i da se boji kako će prijevremeni izbori biti jedino rješenje.

Na kraju je komentirao i tvrdnje odvjetnikaVladimira Gredelja o nezadovoljnim članovima HDZ-a ustvrdivši kako je tu riječo očajničkom potezu kojim se, par sati prije početka izborne šutnje, u jednim dnevnimnovinama pokušalo birače odvratiti od HDZ-a.

„To su sitne podvale koje si mediji ne bi smjeli dopuštati“, zaključio jeKaramarko.

Link na intervju