Prije skupa, na susretu s novinarima Karamarko je dao veliku podršku Ernestu Forjanu, kandidatu za gradonačelnika Koprivnice koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-a dr, Ante Starčević i Stranke umirovljenika te tom prigodom naglasio:

- Ulazak našega Ernesta u drugi krug izbora za gradonačelnika podržavam svim srcem i zato sam danas ovdje u Koprivnici. Općenito, mi u čitavoj Hrvatsko se dižemo, postižemo dobre rezultate, a drugi krug će biti još uvjerljiviji. Gospodin Forjan je naš kvalitetan čovjek, on i njegova ekipa imaju što dati ovome gradu i ja vjerujem u njegovu pobjedu.

Zahvalivši se na potpori predsjednika HDZ-a tijekom motivacijskog skupa Ernest Forjan je istaknuo:

-Moja ekipa i ja tijekom izbora poslali smo jasnu poruku građanima Koprivnice da ne želimo vladati, već njima služiti. Duboko vjerujem kao što i gospodin Karamarko govori kako će Hrvatska poplaviti, tako će i od ponedjeljka 3. lipnja Koprivnica poplaviti.

Na skupu je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Darko Sobota  podnio izvještaj o uspješnosti HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima u Koprivničko-križevačkoj županiji te naglasio kako su birači prepoznali kontinuitet dobrog vođenja županije i danas u Županijskoj skupštini koalicija HDZ-a i HSS-a ima stabilnu većinu. U odnosu na prošle izbore povećao se i broj vijećnika u općinskim, gradskim i županijskim tijelima te i u drugom krugu se očekuje politička pobjeda na razini županije.

U nadahnutom govoru Tomislav Karamarko je naglasio:

- Vi ovdje prisutni vraćate ponos HDZ-u, a time i Hrvatskoj te vam se na vašem trudu duboko zahvaljujem. Stvaramo ozračje kojim dokazujemo da današnja vlast u Hrvatskoj nema nikakve veze s hrvatskim narodom jer na žalost, danas 1.500.000 Hrvata imaju status sirotinje. Za takvu Hrvatsku pred ponorom katastrofe ne želimo i nećemo glasati jer ova vlast ovu državu i ovaj narod uništava gospodarski, moralno, svjetonazorski, duhovno, kako god hoćete.

Također, tijekom skupa Karamarko je posebno istaknuo kako će HDZ vrlo brzo tražiti izvanredne parlamentarne izbore  kako bi se ova jadna gospodarsko-socijalno situacija u Hrvatskoj prekinula jer dosta je agonije hrvatskog naroda pod krinkom jugonostalgičara.