(VIDEO) U zagrebačkim Sesvetama danas su u dvorani Narodnog sveučilišta predstavljeni kandidati naše liste za II. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Pozivam vas da podržite ove izvrsne kandidatkinje i kandidate u II. izbornoj jedinici - da osiguramo uvjerljivu pobjedu na izborima. Napravimo korak dalje od prošlogodišnjeg rezultata i neka doprinos II. izborne jedinice bude ključan za našu ukupnu pobjedu 11. rujna. Zajedno do pobjede! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Fokus na poljoprivredu i radna mjesta - naš prioritet!

Politički analitičari kažu da II. izborna jedinica odlučuje ukupnog pobjednika na izborima. Tako je bilo do sada - ona je presudna za ukupni rezultat na izvanrednim izborima za Hrvatski sabor. Stoga smo, kad smo razgovarali kako sastaviti liste u ovoj izbornoj jedinici, posebno vodili računa o tome.

Vjerodostojno.

Slogan „Vjerodostojno“ nije tu slučajno. Moj slogan u europskim aktivnostima bio je „Vjerodostojno za europsku Hrvatsku“ - sve što smo radili u tom smo kontekstu ispunili: odnijeli dvije pobjede, pokazali se najaktivnijima i najkorisnijima za hrvatske interese. Upravo to je ono što želim od HDZ-a i naših partnera. HDZ je zahvaljujući mudrosti prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana bio predvodnik u ostvarivanju strateških interesa. Na našoj je generaciji da napravi daljnji iskorak: i kada je riječ o demokratskoj kulturi, toleranciji i dijalogu u našem društvu, poštivanju ljudskih prava, ali i onom najbitnijem - gospodarskom rastu i razvoju.

Izborni i politički legitimitet

Bio sam jučer s našim kolegama s isto tako snažne izborne liste u V. izbornoj jedinici - koju vodi ministar dr. sc. Zdravko Marić. Kada pogledate podatke zaposlenih u poljoprivredi - bilo ih je 100.000 više 2011. u odnosu na 2016. Tu je prostor - posebno mislim na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Koprivničko-križevačku županiju, ali i onu Zagrebačku. Fokus na poljoprivredu i radna mjesta mora biti naš prioritet. Veliki je broj mjera koji će naša Vlada u tom pogledu poduzimati. Ljudi koji će u njoj sudjelovati imat će izborni i politički legitimitet - bit će stručni i vjerodostojni. To je naša najvažnija politička poruka!

Iskoristit ćemo sve prednosti članstva u EU

Želimo jasnu pobjedu na izborima, većinsko povjerenje hrvatskog naroda i mogućnost da, zajedno s partnerima, formiramo stabilnu vladu - koja će voditi odgovornu politiku. Kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu. Imamo ambiciozne ciljeve, ali imamo dovoljno znanja i komparativnog iskustva, te dovoljno načina da iskoristimo sve prednosti članstva u Europskoj uniji. Mnogo više nego SDP-ova vlada koja se nije snašla u prvim godinama članstva, propustila je prilike, ideološki je dijelila hrvatsko društvo - od ukidanja pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu, pa do onog više „lex Milanović“ nego „lex Perković“. Tu je Hrvatska izgubila vjerodostojnost među našim partnerima. HDZ kao odgovorna i najveća stožerna i državotvorna stranka to nikad ne bi napravio - niti će to dopustiti.

Zajedno do pobjede!

Pozivam vas da podržite ove izvrsne kandidatkinje i kandidate u II. izbornoj jedinici - da osiguramo uvjerljivu pobjedu na izborima. Napravimo korak dalje od prošlogodišnjeg rezultata i neka doprinos II. izborne jedinice bude ključan za našu ukupnu pobjedu 11. rujna. Zajedno do pobjede!

HRVATSKA MOŽE I MORA BOLJE!

Govor potpredsjednice HDZ-a (i prve na listi za II. izbornu jedinicu) Ivane Maletić možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Maletić: Hrvatska mora biti ispred svih novih članica EU!

Ponosna sam što sam danas s vama ovdje i što sam na ovoj jakoj, pobjedničkoj listi u II. izbornoj jedinici. Čestitam svim mojim kolegicama i kolegama na listi - ponosna sam na njih. Ovim što su rekli u svom predstavljanju pokazali su da duboko razumijevaju probleme i izazove - i na lokalnoj i na nacionalnoj razini. Pred nama je puno posla. Pokazali su snagu i odlučnost da Hrvatska može bolje. Moramo vjerovati u sebe, biti ambiciozni i visoko postavljati ciljeve. Ne želimo biti 6. gora najgora vlada na svijeta - mediokriteti ne mogu Hrvatsku iznijeti naprijed. Hrvatska mora biti ispred svih novih članica EU - i onih u okruženju - a ne zadnja. Hrvatskoj nije budućnost da nas, evo, i ove godine prestigne Rumunjska. Do pobjede zajedno!

I ČAST I ODGOVORNOST

Govor zamjenika predsjednika HDZ-a (i 14. na listi za II. izbornu jedinicu) Milijana Brkića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Brkić: Pred sobom imate ljude koji znaju i mogu promijeniti negativne trendove u pozitivnom smjeru!

Iznimna čast i odgovornost mi je biti na listi HDZ-a. Biti 14. na listi je ogromna čast i odgovornost. Bio bih ponosan i da sam 114. listi. Stranka smo koja je pod vodstvom najvećeg Hrvata u povijesti dr. Franje Tuđmana stvorila Hrvatsku. Osobno sam, kao i mnogi ovdje među vama, ponosan na to vrijeme. Ali, danas sam malo postiđen situacijom kad nam odlaze mladi, gase mlada mjesta, gase se OPG-ovi i male farme. Svi zajedno moramo preuzeti odgovornost, a ne bespomoćno gledati i ništa ne činiti. Moramo ponovno aktivirati ono zajedništvo iz 1990-ih godina.

ZA bolju i kvalitetniju Hrvatsku

Pred sobom imate ljude koji znaju i mogu promijeniti negativne trendove u pozitivnom smjeru. Sve na ovoj listi veže činjenica da želimo bolju i kvalitetniju Hrvatsku. Podsjetit ću na riječi dr. Tuđmana: „Imat ćemo onakvu Hrvatsku i biti će naša onakva kakvu je sami želimo“.