Zagreb. U Središnjici HDZ-a danas je održano predstavljanje naših kandidata za VI. izbornu jedinicu. Na jednom se mjestu okupilo mnoštvo članova i simpatizera stranke - kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

HDZ ima kapacitet, ljude, snagu i program upravljati svim razinama vlasti - nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj. Za ovu izbornu jedinicu posebno je važno staviti akcent na reindustrijalizaciju i poljoprivredu. Socijalno smo osjetljivi - protiv smo socijalne isključenosti, vrlo smo čvrsto angažirani za socijalnu koheziju. Zbog toga je važan dio našeg programa i skrb za sugrađane treće dobi - za umirovljenike! - poručio je u svom govoru, nakon predstavljanja kandidata za VII. izbornu jedinicu, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića i prvog na listi za VI. izbornu jedinicu dr. sc. Gorana Marića možete pogledati u cijelosti, a nastavku donosimo njihove ključne poruke. U cijelosti možete pogledati i predstavljanje kandidata.

Plenković: Vjerodostojan program i kandidati!

Kao što vidite, ovo je još jedna izuzetno jaka lista HDZ-ovih kandidata. Kada sam rekao da ćemo imati vjerodostojan program i kandidate, onda sam mislio na ljude poput ljudi koji su danas ovdje. Sisačko-moslavačka županija mora biti prioritet buduće Vlade. O toj ću županiji voditi posebno računa - taj dio Hrvatske zaslužuje našu posebnu pažnju. HDZ ima kapacitet, ljude, snagu i program upravljati svim razinama vlasti - nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj. Za ovu izbornu jedinicu posebno je važno staviti akcent na reindustrijalizaciju i poljoprivredu.

ZA dostojan život umirovljenika

Dio našeg programa je i društvena pravednost - solidarnost u društvu. Stranka smo koja valorizira rad, potiče odgovornost pojedinca u društvu. Želimo da je okvir za inicijativu pojedinca i poduzetnika takav da stječe novu vrijednost. Socijalno smo osjetljivi - protiv smo socijalne isključenosti, vrlo smo čvrsto angažirani za socijalnu koheziju. Zbog toga je važan dio našeg programa i skrb za sugrađane treće dobi - za umirovljenike. Želimo krenuti prema cilju da prosječna mirovina bude oko 60 posto prosječne plaće u Hrvatskoj, želimo nastaviti s usklađivanjem mirovina - tzv. indeksacijom. Te da gospodarskim rastom dovedemo umirovljenike da imaju dostojan život i veće mirovine. I to će biti jedan od naših prioriteta - stranka smo koja želi pomoći najranjivijima u društvu.

Pobjeđujemo!

HDZ želi pridobiti većinsko povjerenje birača - doći u poziciju formiranja buduće Vlade. Siguran sam da će kandidatkinje i kandidati svojim iskustvom, znanjem, kvalitetom i radnom energijom pobijediti i u ovoj izbornoj jedinici. Očekujem da će učiniti maksimum doprinosa HDZ-u u ostvarivanju ukupnog broja naših mandata u idućem sazivu Hrvatskog sabora.

Marić: Vjerodostojno ćemo provoditi program gospodarskog rasta!

Zadovoljstvo mi je predvoditi HDZ-ovu listu u VI. izbornoj jedinici - stati kraj slogana „Vjerodostojno“. Ta je riječ tako jednostavna - iz samog je srca hrvatskog jezika. Sadrži u sebi dvije riječi iz najdublje kulture hrvatskog naroda: „vjera“ i „dostojno“. Zato ovaj slogan obvezuje - na povratak temeljnim vrijednostima. Vjerodostojno ćemo predstavljati HDZ - vjerodostojno govoriti i raditi. Vjerodostojno ćemo provoditi program gospodarskog rasta, zapošljavanja, porezne stabilnosti, reanimacije domaće proizvodnje i poljoprivrede. Temeljna zadaća će nam biti - zapošljavanje.

Program za poljoprivredu

Samo vlada koja oživi poljoprivrednu proizvodnju, bit će dostojna zvati se - uspješnom. Vjerujem da će ta nova vlada biti HDZ-ova, a predvodit će je predsjednik Andrej Plenković. U ekonomsku politiku dostojno ćemo implementirati čovjeka i društvenu odgovornost. Na vjerodostojan način tražimo povjerenje građana. Ne mogu dostojno tražiti povjerenje tražiti oni za koje Državna revizija utvrdi da postupaju nesavjesno i protuzakonito.

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ZA VI. IZBORNU JEDINICU