Sisak. U Domu INA Rafinerije predstavljeni su jučer kandidati naše liste za VI. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Sjajno - pobjedničko ozračje. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Dobro je da je Vlada dala jamstva Petrokemiji, da se riješilo pitanje plaćanja plina. Čvrsti stav HDZ-a je kada je riječ o INA-i - štitimo hrvatske nacionalne interese. Potrebno je nastaviti ispunjavanje obveza iz međudioničarskog ugovora. Dakle - modernizacija rafinerija u Sisku i Rijeci. To znači - radna mjesta i zapošljavanje! - neke su od poruka iz govora predsjednika HDZ-a mr. sc. Andreja Plenkovića.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Otvorena smo stranka koja jasno prepoznaje strateške prioritete!

Ovo je treći put kako sudjelujem na predstavljanju liste za ovu izbornu jedinicu, nakon Zagreba i Velike Gorice. Sisačko-moslavačka županija mora biti prioritet svake hrvatske Vlade, a sigurno će biti prioritet naše buduće Vlade. Dio smo jedne političke obitelji, jedne stranke - krasi nas zajedništvo bitno za uspjeh.

Potpora branitelja radnika

U Zagrebu sam se danas susreo s udrugama branitelja radnika, koji su i dalje ostali aktivni u sustavu. Njih je najviše - kontinuirano daju doprinos boljitku Hrvatske svakog dana. Dobili smo njihovu snažnu, nepodijeljenu potporu. To je čast i obveza. Isto tako, danas smo na sastanku okupili čak pet ministara znanosti. To smo napravili da pokažemo bitan politički signal: otvorena smo stranka koja jasno prepoznaje strateške prioritete i ključne teme za budućnost hrvatskog naroda. Jedna od tih tema je i obrazovanje. Kurikularna reforma nikad nije bila zaustavljena - proces nije počeo prije nekoliko mjeseci, već 2005. Na njemu su radili brojni stručnjaci i brojne vlade. Naša poruka otvorenosti je jasna - prepoznajemo nadstranačke interese. Da, želimo obrazovni sustav koji će iznjedriti mlade ljude koji znaju što je hrvatski identitet, jezik i kultura - pripremajući ih tako za daljnje specijalizacije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/savez-udruga-branitelja-radnika-repu...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-kurikularna-reforma-prioritet-...

Radna mjesta i zapošljavanje

Dobro je da je Vlada dala jamstva Petrokemiji, da se riješilo pitanje plaćanja plina. Dobro je da je Vlada dala jamstva Petrokemiji, da se riješilo pitanje plaćanja plina. Čvrsti stav HDZ-a je kada je riječ o INA-i - štitimo hrvatske nacionalne interese. Potrebno je nastaviti ispunjavanje obveza iz međudioničarskog ugovora. Dakle - modernizacija rafinerija u Sisku i Rijeci. To znači - radna mjesta i zapošljavanje. Naša Vlada će znati zaštiti hrvatske interese. Drago mi je da je cijeli niz infrastrukturnih projekata važnih za ovu županiju na dnevnom redu i Vlade, i županije, i gradova u ovoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ina-je-tvrtka-od-nacionalnog-interes...

Odgovorna i državnička politika

Za nas je BiH vanjskopolitički prioritet broj jedan. Nitko i nikada iz HDZ-a neće izgovoriti rečenice o BiH kao što ih je izgovorio Milanović. Znamo koliko je važno voditi računa o statusu i položaju Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. S takvom retorikom najprije se šteti hrvatskom narodu - ruše se mostovi suradnje i stvara se ozračje koje nije dobro ako vam je nešto prioritet. U Bruxellesu sam se susreo s povjerenikom Johannesom Hahnom - razgovarali smo ozbiljno, otvoreno i odgovorno kako smiriti tenzije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ina-je-tvrtka-od-nacionalnog-interes...

Vjerodostojno.

Puno naših ljudi koji ne idu vani u strahu je od srbijanskih optužnica. Na nama je da to pitanje riješimo. To ćemo riješiti kroz predstavljanje jasno artikuliranih interesa Republike Hrvatske - u vrijeme pregovaračkog procesa kroz koji Srbija prolazi. To ćemo ostvariti zrelo, odgovorno, politički, diplomatski i u dijalogu s našim partnerima. Imamo puno više iskustva, znanja i sposobnosti nego naši konkurentni. Građani 11. rujna imaju izbor: između SDP-a koji je iznevjerio sva obećanja - povećali su javni dug, povećali PDV, kreditni rejting je pao dvaput, nezaposlenost je povećana, blokiranih skoro 100.000 više i, s druge strane. imate našeg programa utemeljenog na znanstvenoj podlozi i kvalitetnih ljudi. U svim jedanaest izbornih jedinica imamo vjerodostojne kandidate - koji će ispuniti sve ono iza čega kao stranka stojimo.

I politički i izborni legitimitet

„Velike koalicije“ neće biti. To je spin onih koji nas hoće oslabiti nas i dati neku nadu onima koji bi izabrali neku od manjih stranaka i manjih listi. Drugi spin koji pokušavaju napraviti - da buduća Vlada mora pristajati na nekakve ultimatume. Toga nema nigdje. Prvo moraju završiti izbori, onda ćemo sjesti za stol i vidjeti tko je ostvario koliko rezultat - eksperimenata više neće biti, predsjednik vlade mora imati i politički i izborni legitimitet.

SDP-OV POTPUNI ČETVEROGODIŠNJI NEUSPJEH

Govor prvog na listi za VI. izbornu jedinicu dr. sc. Gorana Marića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Marić: Nije bilo gore vlade u hrvatskoj povijesti od Kukuriku vlade!

Nije bilo gore vlade u hrvatskoj povijesti od Kukuriku vlade. Od svih ekonomskih pokazatelja - 90 milijardi kuna su zadužili su Hrvatsku. A 56.000 manje zaposlenih u četiri godine. Onima koji se pokrivaju narodom i služe krivotvorinama, Hrvatska ne može vjerovati. Upravo je SDP pojam poraznog starog.

110 GODINA NOGOMETA U SISKU

Uoči predstavljanje kandidata, predsjednik Plenković je pribivao nogometnoj utakmici između HNK Segeste i hrvatske nacionalne reprezentacije. A povod je ove prijateljske utakmice itekako značajan za sportske almanahe - NK Segesta slavi 110. godina od svog osnutka.