Zagreb. U dvorani Hrvatske obrtničke komore danas su predstavljeni kandidati na listi za I. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke u predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Vjerodostojno.

HDZ je u protekla dva mjeseca pokazao da smo se čvrsto konsolidirali - točno znamo što želimo, s kojim ljudima, kakvim programom i kakvu vlast želimo nakon izbora. Naš cilj i prioritet je da zajedno s našim partnerima dobijemo najviše izbornih mandata. Nakon toga smo otvoreni za suradnju s onim strankama i listama koje će prijeći izborni prag, a podudarne su nam u programskom i svjetonazorskom smislu! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a (i prvi na listi za I. izbornu jedinicu) mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Veliko mi je zadovoljstvo biti danas ovdje na predstavljanju liste na kojoj imate čak desetero ili aktualnih, ili bivših, saborskih zastupnika, tri znanstvenice dokazane u svojim profesijama i najmlađu kandidatkinju HDZ-a na našim listama. Zagreb je moj grad, tu sam išao u osnovnu i srednju školu, završio fakultet, magistrirao i sve važno što mi se dogodilo, bilo je u Zagrebu. Stoga mi je velika čast što predvodim listu u I. izbornoj jedinici. Lista odiše iskustvom, energijom, znanjem, ambicijom i inspiracijom. Željom da svatko od nas da sve što je u svojoj političkoj i profesionalnoj karijeri radio da stavi u funkciju i službu građana.

Skrb za najranjivije u društvu

Posebno mi je drago što je ovdje s nama Ljubica Lukačić - koja je silnim angažmanom u Hrvatskom saboru u mandatu od 2008. do 2011. pokazala koliko su HDZ-u prioritetne politike koje se odnose na kvalitetan život osoba s invaliditetom. U Hrvatskoj je 500.000 osoba s invaliditetom. Ona je, osim što je naša članica, važan simbol i poruka koliko HDZ drži do najranjivijih skupina u društvu.

Pobjeđujemo!

HDZ je u protekla dva mjeseca pokazao da smo se čvrsto konsolidirali - točno znamo što želimo, s kojim ljudima, kakvim programom i kakvu vlast želimo nakon izbora. Naš cilj i prioritet je da zajedno s našim partnerima dobijemo najviše izbornih mandata. Nakon toga smo otvoreni za suradnju s onim strankama i listama koje će prijeći izborni prag, a podudarne su nam u programskom i svjetonazorskom smislu. Ponovit ću - velike koalicije s tzv. Narodnom koalicijom neće biti. Za to nema potrebe - izbori nisu za to da radimo nekakvu dogovornu politiku u Hrvatskom saboru. Izbori su za to da prezentiramo ljude, program, naše ideje i našu viziju budućnosti Hrvatske.

Porezno rasterećenje gospodarstva

Cijeli naš program je kvalitetan okvir za gospodarski rast i razvoj. Mali i srednji poduzetnici i obrtnici su kralježnica hrvatskog, ali i europskog gospodarstva. Niz mjera sadržanih u našem programu ide za tim da rastereti poslovanje gospodarstvenika, smanji administrativne prepreke te omogući kvalitetan porezni okvir koji će im dati poticaje biti inspiracija ostvarivati dodatnu vrijednost. Sve stranke koje su dio obitelji Europske pučke stranke u središte stavljaju čovjeka. Odgovornog pojedinca - koji svojim radom, trudom, učenjem, znanjem i prilagodbom globalizaciji nastoji dati dodatnu vrijednost sebi, obitelji, zajednici i društvu u kojem je porezni obveznik. Upravo taj aspekt vrednovanja rada osnovna je misao vodilja HDZ-a.