Naša Vlada dosljedno, od početka, čuva uspomenu na Domovinski rat i štiti vrijednosti Domovinskog rata! Nema obljetnice koju nismo dostojanstveno obilježili. Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, Grad Heroj, nijedna se Vlada dosad to nije usudila učiniti! U Vukovar smo vratili i svečanost dodjele časničkih činova. Za nas je Vukovar gravitacijsko središte! - poručio je, u jednom dahu, general Damir Krstičević, ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a, nakon što je u Pločama zajedno s predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Kolindom Grabar-Kitarović svečano otvorio i imenovao Vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske te postrojio Satniju mornaričko-desantnog pješaštva koja će u njoj odsjedati.

Jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima

Donijeli smo, prvi put u povijesti, i jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima i Zakon o domovinskoj sigurnosti! A oporba je tvrdila da je to nemoguće! Ova Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, sjajno radi svoj posao! - dodao je Krstičević.

Istaknuo je i da je povratak HV-a u Ploče u funkciji mira, sigurnosti i pomoći lokalnom stanovništvu, ne samo u slučaju požara i elementarnih nepogoda:

Hrvatska vojska se vraća u gradove, bliže svom narodu!

- Ponosan sam kao ministar da naša Vlada sustavno brine o sigurnosti; da realiziramo, jedan po jedan, svoje strateške projekte. Nakon odluke o nabavi borbenih zrakoplova, Vlada predvođena predsjednikom Plenkovićem odlučila je Hrvatsku vojsku vrati u gradove, bliže svom narodu! Vratili smo već otprije Hrvatsku vojsku u Vukovar i Sinj, danas smo je vratili u Ploče, a do kraja godine bit će i u Varaždinu. Ostaje nam još povratak u Pulu, čime ćemo zatvoriti i taj projekt.

Novi razmještaji obećavaju brzu reakciju obrane. Hrvatski je vojnik pokazao mnogo puta spremnost protiv požara i poplava, uvijek je spreman prvi pomoći svome narodu! - zaključio je general Krstičević.