Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u ponedjeljak je obilježila 30. obljetnicu osnutka, 17. lipnja 1989. godine. Povodom 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Potom je u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" održana svečana akademija na kojoj su govorili glavni tajnika HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica i predsjednik stranke Andrej Plenković.

“Prije 30 godina naši utemeljitelji predvođeni prvim predsjednikom Tuđmanom osnovali su stranku koja je bila ključna i koja je bila predvodnik nacionalne renesanse. HDZ je zato stožerna i državotvorna stranka. HDZ je taj koji je predvodio Hrvatsku u obrani zemlje te u poratnoj obnovi, kroz pregovore za članstvo u NATO i EU, a danas vodimo Hrvatsku na putu demokratske uključenosti. Naša 30 obljetnica prigoda je da se osvrnemo na rezultate i izazove pred nama”, rekao je predsjednik Plenković.

“One države koje se zatvore i koje su isključive, one su nedorasle i neodgovorne. No HDZ nije takav, ni Hrvatska koju mi vodimo. Zakašnjeli suverenisti s kraja političkog spektra pokušavaju nametnuti pitanje suvereniteta. HDZ svoj suverenizam i domoljublje nikom ne treba dokazivati. Takvim kvazi suverensitičkim lametiranjem se može dobiti koji postotni bod, no Hrvatsku se ne može voditi praznim riječima bez pokrića.”

“Ne želimo hrvatsku okovanu u prošlosti, želimo Hrvatsku koja nije isključiva i polarizirana, Hrvatsku svjesnu svojih potencijala, zemlju složnih i slobodnih ljudi.”, istaknuo je predsjednik Plenković.

30. OBLJETNICA HDZ-a
 
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u ponedjeljak je obilježila 30. obljetnicu osnutka, 17. lipnja 1989. godine. Povodom 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Potom je u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" održana svečana akademija na kojoj su govorili glavni tajnika HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica i predsjednik stranke Andrej Plenković.
 
“Prije 30 godina naši utemeljitelji predvođeni prvim predsjednikom Tuđmanom osnovali su stranku koja je bila ključna i koja je bila predvodnik nacionalne renesanse. HDZ je zato stožerna i državotvorna stranka. HDZ je taj koji je predvodio Hrvatsku u obrani zemlje te u poratnoj obnovi, kroz pregovore za članstvo u NATO i EU, a danas vodimo Hrvatsku na putu demokratske uključenosti. Naša 30 obljetnica prigoda je da se osvrnemo na rezultate i izazove pred nama”, rekao je predsjednik Plenković.
 
“One države koje se zatvore i koje su isključive, one su nedorasle i neodgovorne. No HDZ nije takav, ni Hrvatska koju mi vodimo. Zakašnjeli suverenisti s kraja političkog spektra pokušavaju nametnuti pitanje suvereniteta. HDZ svoj suverenizam i domoljublje nikom ne treba dokazivati. Takvim kvazi suverensitičkim lametiranjem se može dobiti koji postotni bod, no Hrvatsku se ne može voditi praznim riječima bez pokrića.”
 
“Ne želimo hrvatsku okovanu u prošlosti, želimo Hrvatsku koja nije isključiva i polarizirana, Hrvatsku svjesnu svojih potencijala, zemlju složnih i slobodnih ljudi.”, istaknuo je predsjednik Plenković.