Poštovane članice i članovi HDZ-a, dragi prijatelji

sutra slavimo Isusovo rođenje i zahvaljujemo za smisao koju je dao našim životima. Upravo zbog toga je baš svaki Božić čudesan blagdan, i zato će i sutrašnji, iako po mnogome drugačiji od svih do sada, biti veseo i radostan. Radujmo se zajedno u  molitvi i vjeri koju živimo!

Godina s kojom se opraštamo izazivala nas je u svakom smislu i bila je zaista posebno teška. No, osobno vjerujem kako smo prešli većinu zahtjevnog puta te će uskoro najveći izazovi biti iza nas. Kao narod smo opet pokazali koliko nam znači briga jednih za druge, koliko imamo veliko strpljenje i kako nas zaista povezuju iste vrijednosti. Ponosan sam na sve nas kako smo se zajedno i hrabro nosili u ovoj najvećoj borbi 21.stoljeća.

Većina se građana slaže kako smo povezani zajedništvom, što se i pokazalo nakon prvog vala koronavirusa kada je Hrvatska demokratska zajednica ponovo dobila većinsko povjerenje hrvatskog naroda. Svojom su podrškom naši sugrađani poručili da u našu stranku imaju povjerenje jer činimo dobar posao i uspješno upravljamo zemljom. Izazovi su bili zaista veliki- uspjeli smo zaštiti zdravlje većine građana i održali stabilnost gospodarstva.

Pridržavajući se svih epidemioloških mjera održali smo i unutarstranačke izbore. Izabrali smo vodstva na općinskim, gradskim i županijskim razinama. I ovim putem zahvaljujem svima koji su izašli na glasanje i čestitam izabranima. Hvala Vam što ste mi dali povjerenje za novi mandat županijskog predsjednika. Siguran sam da ćemo već na lokalnim izborima opet pokazati pobjedničku snagu naše stranke.

Za tjedan dana je i praznik Nove godine koji ćemo skromnije proslaviti, s manje socijalnog kontakta i u krugu manjeg broja ljudi. No, ostanimo odgovorni i optimistični, a 2021. dočekajmo dostojanstveno u nadi da će nova godina biti godina oporavaka i godina u kojoj će se brojkama brojati samo i isključivo dobre vijesti.

Dragi prijatelji, od srca svima Vama i Vašim najbližima želim miran, čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu!

S osobitim poštovanjem,

Predsjednik ŽO-a HDZ-a BPŽ

Pero Ćosić