Predsjednik Vlada Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije i saborskim zastupnikom Perom Ćosićem, županom Danijelom Marušićem, Vladinim ministrima i suradnicima posjetio je tvrtku Đuro Đaković gdje su potpisani ugovori o potpori od 150 milijuna kuna.

"Cilj današnjeg posjeta Đuri Đakoviću vezan je uz nedavnu odluku Vlade RH da odobri jamstvo u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Prigodom našeg posjeta potpisan je Ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom o prvih 150 milijuna kuna koje će poslužiti za revitalizaciju poslovanja i kao podloga za restrukturiranje te dugoročnu održivost Đure Đakovića. Smatramo da je ova kompanija jedna od ekonomskih uporišnih točaka Brodsko-posavske županije, ali i čitave Slavonije. Ljudi koji ovdje rade, a im ih oko 860, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško –slavonske  i Osječko – baranjske županije. Time smo pružili ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz država zapadne Europe te posebni dio koji se odnosi na vojni program gdje će u godinama pred nama i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske biti jedan od važnih naručitelja poslova u Đuri Đakoviću. Nova uprava je tu, imamo povjerenja u gospodina Kekeza, vjerujemo da će on i svi drugi, a mislim i na radnike te predstavnike sindikata s kojima smo razgovarali, hrvatske branitelje koji su brojni zaposlenici Đure Đakovića. Očekujemo da s pristupi restrukturiranju i pronalaženju pravog strateškog partnera koji će omogućiti da poslovanje Đure Đakovića bude uspješno i na tržišnim osnovama",  rekao je premijer Plenković.

Komentirajući današnji posjet tvrtki Đuro Đaković, saborski zastupnik Pero Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada dala jamstvo toj tvrtki. Ocijenio je kako to neće biti samo gašenje požara već da će nastavak proizvodnje u toj tvrtki biti pokretač razvoja te sredine.