(19.3.2018., Slavonski Brod) Jučer u popodnevnim satima na gradskom groblju u Slavonskom Brodu sahranjena je najstarija članica Hrvatske demokratske zajednice Brodsko - posavske županije gospođa Liza Nenadović. Blago je u Gospodinu preminula u 97.godini 15. ožuka 2019.godine. U čast ovoj našoj članici govor na sprovodu, ispred TO "Antun Mihanović", održao je gospodin Mario Soldan. U spomen na gospođu Nenadović prenosimo govor u cijelosti jer pobliže objašnjava što je za HDZ BPŽ značila ova najştarija članica;

"Poštovana tugujuća rodbino, poštovane dame i gospodo, danas na posljednje putovanje ispraćamo našu dragu i voljenu gospođu Lizu Nenadović.

Za sve nas okupljene ovo je tužan dan jer se opraštamo sa našom sestrom, bakom i prijateljicom. A za nas članice i članove Hrvatske demokratske zajednice ovo je posebno tužan dan jer se opraštamo s našom najstarijom članicom, našim uzorom i našom velikom prijateljicom.

Gospođa Nenadović za nas je bila primjer što znači biti poštena i požrtvovana žena koja se tijekom cijelog svog života borila za demokršćanske hrvatske vrijednosti. Svi smo svjedoci koliko se žrtvovala za druge i kolika je velika bila njezina ljubav prema hrvatskoj Domovini.

Već kao katolička mladež sredinom četrdesetih godina bila je više od pet godina politički zatvorenik u požeškom zatvoru i tada je ona bila, ono što danas nazivamo, žrtvom totalitarnog komunističkog režima. U devedesetim je zajedno s ostalim utemeljiteljima osnovala Hrvatsku demokratsku zajednicu u Brodsko- posavskoj županiji i na taj način opet dala svoj doprinos neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske. A kasnije je u demokraciji, unatoč svojim godinama, uvijek izlazila na izbore i  nikad nije propustila dati svoj glas jer je znala cijeniti hrvatsku slobodu. 

Na našem temeljnom ogranku uvijek se odazivala na druženja, i u svojoj vjeri u Boga i u svojoj dobroti koju je širila svima nama, uvijek je bila veliko i posebno nadahnuće.

Zato dozvolite da u ime HDZ-a, a posebice Temeljnog ogranka Antun Mihanović posljednji put zahvalim Lizi na njezinoj lojalnosti, predanosti, a posebice pozitivnom duhu koje je prenosila na nas druge.

LIZO hvala ti što si tvoju dobrotu, domoljublje i pjesme dijelila sa svima nama. I naravno, hvala ti što si do svoje smrti ostala vjerna Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Sad kad si na putu za kraljevstvo Nebesko, mi molimo za  tvoju dušu i vječni mir. Neka ti je laka hrvatska zemlja.

 I za kraj, u ime svih članova HDZ-a i moje osobno, iskrena sućut rodbini i svim ožalošćenima. Hvala Vam."