U Slavonskom Brodu održan je 6. Klub zastupnika izvan Zagreba. Zastupnički klub HDZ - Hrvatska demokratska zajednica zajedno s ministrima, provodeći politiku decentralizacije i ravnomjernog regionalnog razvoja cijele Hrvatske, odabrao je sjedište Brodsko-posavske županije za mjesto susreta. Domaćini Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Pero Ćosić te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić svim gostima zaželjeli su dobrodošlicu u našu Županiju- jednu od najčvršćih utvrda naše stranke.

Ovom prigodom Ćosić je istaknuo: "Mi Slavonci cijenimo rad Vlade našeg Premijera i znamo da Slavoniju stavlja među prioritete svojih interesa kroz Projekt Slavonija. Siguran sam da će povećavanjem ulaganja u industriju i visoko obrazovanje odnosno u Sveučilište u Slavonskom Brodu , taj hvalevrijedan projekt Slavonija polučit stvarne opipljive rezultate i zagarantirati uspjeh kroz snažnu podršku javnosti našoj sadašnjoj i budućoj Vladi."

 

Raspravljalo se o unutarstanačkim izborima i aktualnoj političkoj situaciji, pripremama za nastavak saborskog zasjedanja i utvrđivanja sudionika rasprava (do 31. siječnja).

Tom je prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio: “Želimo provesti izbore demokratski i transparentno, bitno je da iz njih iziđemo još jači, spremni za pobjedu na parlamentarnima izborima! I zato moramo, bez obzira na pojedina različita stajališta, biti skupa. Zajedništvo je snaga HDZ! Kada smo složni, nitko nas ne može pobijediti!”