Predstavljajući program Hrvatske demokratske zajednice SIGURNA HRVATSKA, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, nositelj liste za 3. izbornu jedinicu, u društvu ostalih kandidata s liste u nedjelju je posjetio Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

- Posebno mi je zadovoljstvo danas opet biti u Mariji Bistrici, našem nacionalnom svetištu, zajedno sa svojim kolegama i prijateljima, podupirateljima politike Vlade Andreja Plenkovića i promicateljima našeg programa Sigurna Hrvatska. Nedavno sam imao priliku ovdje obići sve kapitalne investicije koje smo zajedno, uz podršku naše Vlade, uz visoku razinu odgovornosti menadžmenta i kompetencije ljudi koji vode ovu općinu, uspjeli realizirati. Nije mala stvar u jednom mandatu Vlade, na poziciji općine kao što je Marija Bistrica, imati državne investicije kroz operativne programe i mjere Vlade RH vrijedne 35 milijuna kuna – kazao je Tušek, spomenuvši neke od najvećih projekata:
- Ovdje gradimo vrtić, uređujemo groblje, gradimo novu mrtvačnicu, kompleks Tehnomehanike koji je bio u državnom vlasništvu dali smo na korištenje  i u vlasništvo Općini Marija Bistrica, kako bi se ovdje razvila nova poslovna zona. To su samo neke od kapitalnih stvari uz sve ostale druge mjere koje je radila i općinska uprava s pozicije svojih izvornih prihoda, ali uz podršku Vlade. Ono što je ispred nas nastavak je tih investicija. Naš program Sigurna Hrvatska, s naglaskom na sigurno Hrvatsko zagorje, odnosno sigurnu Krapinsko-zagorsku županiju, program je kontinuiteta. Tri milijarde kuna investicija u mandatu ove Vlade, 5 milijardi kuna novih investicija na području naše županije, ali na transparentan i jasan način, kroz odluke Vlade na sjednici održanoj u Krapini, kroz fond od 22 milijarde eura koje je upravo naša Vlada osigurala za vrijeme koje je ispred nas. Veselimo se i činjenici da ćemo do 2022. godine uz podršku Vlade doći s brzom cestom do Marije Bistrice, nastaviti njezinu realizaciju u smjeru Popovca i stvaranje zagrebačke zaobilaznice, da ćemo ostvariti i sve ostale kapitalne projekte koje smo u mandatu ove Vlade jednom zdravom dinamikom realizirali, ali da ćemo tako nastaviti i dalje.

Tušek je podsjetio na činjenicu da se hrvatska Vlada nakon 3,5 godine ozbiljne ekonomske i gospodarske ekspanzije, zajedno s cijelom Hrvatskom našla u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi.
- Upravo smo ovdje pokazali što znači Sigurna Hrvatska, kad imamo rast, stvaranje novih vrijednosti i transparentno korištenje fondova i svih tih sredstava, ali i kako se država nosi s krizom onda kada je najteže – u zdravstvenom smislu s jedne strane, a s druge strane i u ekonomskom smislu, uz potporne mjere za očuvanje radnih mjesta. Nova brojka je 140 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta samo na području KZŽ, gotovo 500 milijuna kuna na području treće izborne jedinice i gotovo 5 milijardi kuna na razini Hrvatske. To je ta sigurnost o kojoj govorimo, sigurnost kao plod znanja i kompetencije i ono što treba Hrvatskoj u vremenu koje je ispred nas – rekao je Tušek zaključivši:
- Ja sam siguran da će naši sugrađani, drage Zagorke i Zagorci prepoznati taj rad, to liderstvo Andreja Plenkovića i kompetenciju koja stoji iza svih nas, u vremenu koje je iza nas, s našim programom za godine koje su ispred nas

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, izrazio je zadovoljstvo što ponovo ima priliku biti u Mariji Bistrici.
- Drago mi je da se ovdje opet možemo družiti s građanima, s vjernicima kao demokršćanska opcija i drago nam je da smo ovdje uvijek dobrodošli. Želja nam je da predstavimo sve ono dobro što je u ovoj općini napravljeno uz podršku Vlade premijera Andreja Plenkovića i da damo podršku za sve buduće projekte koji se ovdje planiraju, za sve buduće investicije na području našeg Hrvatskog zagorja. Do sada je napravljeno puno, znamo da potreba i želja uvijek ima, a naš je cilj da nastavimo istim tempom, odnosno još i jače, usprkos ovoj krizi i epidemiji koja nas je zadesila.  Zadovoljan građanin je onaj koji ima sigurno radno mjesto i dobra primanja, a mi smo dokazali da su u proteklom razdoblju plaće rasle, obećali smo da će rasti i dalje i na taj će način zadovoljan Zagorac ostati ovdje u Zagorju – kazao je Gregurović.

Na listi HDZ.a za 3. izbornu jedinicu je i Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor koja je istaknula:
- U Krapinsko-zagorskoj županiji radi se 17 dječjih vrtića, što je itekako vrijedno jer time dokazujemo da radimo na demografskom razvoju, brinemo o obiteljima, mladima i djeci, da unaprjeđujemo sustav za djecu rane i predškolske dobi, čime dajemo sigurnost roditeljima i našoj budućnosti. Kroz socijalnu politiku, odnosno program, u KZŽ je uloženo više od 250 milijuna kuna, Vlada je brinula o našim najpotrebitijima, o našim sumještanima treće životne dobi kroz program „Zaželi”, za osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama u razvoju. Nastavit ćemo tako uz infrastrukturne programe, nastavit ćemo preko socijalnih programa jer nam je bitno da mislimo na svakog čovjeka, da ne radimo razliku, odnosno da svi imaju iste mogućnosti.
Jembrih je istaknula i kako vjeruje da građani dobro znaju što je sve učinjeno i što im donosi program Sigurna Hrvatska:
-Vjerujem da su naši građani prepoznali taj rad, vjerujem da su prepoznali kako se ravnomjerno raspoređuju sredstva po svim lokalnim jedinicama bez obzira na stranačku pripadnost čelnika. Istim putem nastavljamo dalje za sigurnu i bolju Hrvatsku, odnosno za sigurno i bolje Hrvatsko zagorje.

U Mariji Bistrici je bila i Nevenka Benić, državna tajnica u Ministarstvu branitelja.
- Drago nam je biti u jednom od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, zamoliti za blagoslov Majke Božje Bistričke i predstaviti program i sva postignuća Vlade Republike Hrvatske u protekle četiri godine – kazala je Benić.
- Kao državna tajnica u ministarstvu branitelja, s ponosom ističem da je u protekle četiri godine gotovo 10 milijuna kuna dodijeljeno što jedinicama lokalne uprave i samouprave , što udrugama iz Domovinskog rata na području Krapinsko-zagorske županije i s tim ćemo aktivnostima i nastaviti. Ono što program Sigurna Hrvatska zapravo sadrži je sigurnost za radna mjesta. U sljedeće četiri godine prosječna plaća, a to jamči program, porast će na 7600 kuna, dok će minimalna plaća biti najmanje 4250 kuna. Za mlade, za samozapošljavanje osigurali smo potpore u iznosu 130 tisuća kuna, a našim Zagorcima je uvijek bilo važno raditi i socijalna sigurnost. Isto tako, mirovine su rasle i u protekle četiri godine 12, odnosno 15 posto, a u sljedeće četiri godine rasti će najmanje 10 posto. Socijalnu sigurnost jamče i programi gdje će porasti i zajamčena minimalna naknada onima kojima je to najpotrebnije, s 88 na 130 tisuća kuna – kazala je Benić.

Osim svetišta u Mariji Bistrici, kandidati s liste HDZ-a za treću izbornu jedinicu u nedjelju su obišli Stubičke Toplice, proštenje sv. Vida u Donjoj Šemnici, Tuhelj i Kraljevec na Sutli, gdje su se družili s građanima, predstavljajući im sve dosad realizirane projekte te program HDZ-a Sigurna Hrvatska za naredno razdoblje.