Prigodom obilježavanja  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik MHDZ-a Osječko baranjske županije i Nacionalnog odbora Mladeži Goran Soldo, građankama i građanima Osječko-baranjske županije uputio je čestitku:

„Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se s ponosom i zahvalnošću sjećamo na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju. To su dani u kojima je stvorena naša država i kad se na kninskoj tvrđavi pobjednički zavijorila hrvatska zastava. 

Našim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, te svim vojnim i civilnim stradalnicima Domovinskog rata, neizmjerno smo zahvalni na hrabrosti i žrtvi! Hrvatski su nam branitelji omogućili stoljetni san o demokraciji i europskoj budućnosti. 

Neka je vječna slava onima koji su za slobodu domovine položili život! A naša je obveza i moralni dug spram žrtava, da zajedno gradimo suvremenu, materijalno i duhovno bogatu Osječko-baranjsku županiju i Hrvatsku, jer gorući problemi hrvatskog istoka su neekonomska aktivnost, visoki troškovi života i nezaposlenost. Stoga sva nastojanja socijalne i gospodarske politike bi trebala biti usmjerena na stvaranje boljih uvjeta za život i otvaranje novih radnih mjesta.

Dragi moji Slavonci i Baranjci uz iskrene čestitke za predstojeći državni praznik pozivam Vas da pokažimo koliko cijenimo i poštujemo žrtvu naših branitelja ugrađenu u temelje naše domovine. Istaknimo hrvatske zastave na naša pročelja i ne dopustimo da žrtva koja je podnesena za ovu državu padne u zaborav.“