17.10.2015. Benkovac.  Pred petstotinjak mladih održan je skup pod nazivom "Mladi zajedno za jaku Hrvatsku" HDZ-a i Domoljubne koalicije koji su im svojim programom probudili nadu za boljitak života u Hrvatskoj.

Okupljenima su u svojim govorima obratili uz Josipa Bilavera, nacionalnog predsjednika Mladeži HDZ-a i Ante Bačić, predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, Hrvoje Bašić, predstavnik HSLS, Ivan Radić tajnik županijskog odbora HDZ Osječko baranjske županije, Josip Krapina predstavnik HSP A. Starčević, i Jakov Vetma načelnik općine Klis.

Posebno je nadahnut bio u svom govoru nacionalni predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver čije su riječi kako su možda došli u mali grad, no, zato iznimno ponosan i kolijevku hrvatstva, burnim pljeskom popratili okupljeni mladi s područja šire benkovačke okolice.

"Ovdje ćemo sumirati sve ono što je koalicija odlazeće Vlade napravila u protekle tri i pol godine i predstaviti naš program, s planovima što mi namjeravamo napraviti u naredne četiri godine, s posebnim naglaskom na poteze i planove za mlade", rekao je Bilaver.

Njegovo pitanje da li se mogu sjetiti ičega dobroga što je odlazeća Vlada napravila u protekle tri i pol godine, i vlastiti odgovor kako mu pada na pamet samo još veća zaduženost, naišlo je na burni pljesak i odobravanje okupljenih.

"Jedino što je odlazeća Vlada napravila jest povećanje javnog duga, i zaduženost ne samo nas, mladih, već i naše djece. Hrvatska sada ima 100 milijardi kuna novoga javnog duga, 100 tisuća iseljenih mladih osoba. A našu dragu pjesmu "Croatio, iz duše te ljubim", sada najčešće slušamo na rastanku obitelji gdje uplakani roditelji pjevaju svojoj djeci", istaknuo je predsjednik Mladeži Bilaver.

Među prvim prioritetima koje će nakon izborne pobjede učiniti je zaustaviti egzodus mladih ljudi iz Hrvatske i to s konkretnim mjerama.

"Ono što moramo napraviti je stvoriti uvjete za otvaranje radnih mjesta, kako ti mladi ne bi odlazili u inozemstvo, riješiti stambena pitanja, i poboljšati obrazovnu politiku te dakako 1000 eura potpora za svaku novorođeno dijete samo su neke od mjera nove naše Vlade, zahvaljujući kojoj će nakon pet godina Hrvatska imati pet milijuna stanovnika", zaključio je Bilaver te pozvao okupljene da izađu na izbore i daju svoj glas za HDZ i Domoljubnu koaliciju, kako njihov glas ne bi uzeo netko drugi.

"Jedino u Domoljubnoj koaliciji mladi imaju pravog sugovornika i zaštitnika svojih interesa te mogućnost boljeg života u Hrvatskoj", poručio je Bilaver iz Benkovca.