„Prvi krug kampanje je pokazao da je Hrvatska demokratska zajednica ponudila najbolji i najprihvatljiviji program za većinu građana, čemu svjedoče rezultati prvog kruga. Vjerujemo da smo u ovih 14 dana dali i dodatna pojašnjenja programa kako bi svi građani, a ja vjerujem da će veliki broj građana izaći u nedjelju na izbore, ipak dali apsolutnu potporu našim kandidatima i našem programu, svemu onome što ćemo realizirati u naredne četiri godine. Koristim priliku i da zahvalim svim kolegama iz drugih stranaka koji su sudjelovali na izborima. Pokazali smo da građane želimo pridobiti programima. Iako su naši protivnici zadnjih dana išli s niskim udarcima, drago mi je da smo se mi kao stranka i naši kandidati zadržali na kulturnoj razini dijaloga i isticanju programa kao ključnog faktora za budućnost naših građana, koji su informirani o dobrim rezultatima u svom gradu i svojoj županiji.“, kazao je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Danas je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Šibeniku održana završna tiskovna  konferencija kandidata za gradonačelnika Šibenika i župana Šibensko-kninske županije, dr. Željka Burića i Gorana Pauka. Na konferenciji su s bili i kandidati za njihove zamjenike, kao i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

„Koristim ovu priliku zahvaliti svim sugrađankama i sugrađanima na ukazanom povjerenju u prvom krugu, ali i svim svojim suradnicima, na jednoj civiliziranoj kampanji i u prvom i u drugom krugu, u kojem se nismo osvrtali na protukandidate niti na političke opcije koje su nama bile suparnice u ovom periodu. Naša se kampanja svodila na konkretan posao, na konkretne projekte. Mi smo jednostavno željeli objediniti  percepciju građana o onome što se činilo i napravilo, jer su svi ti projekti vezani za 2013. godinu, kada smo obećali što ćemo napraviti. 2017. je bila svođenje računa, vidljivo i konkretno, i  u programu za razdoblje do 2021. ponudili ono što se već ostvaruje.  Dva tjedna drugog kruga su za nas bila konstruktivna i radna, u kojima smo razgovarali o konkretnim  rješenju TEFA , prometnih problema i drugih situacija čija rješenja predstavljaju kontinuitet koji smo postavili u razvoju grada.“, kazao je gradonačelnik Burić i pozvao sve građane da u nedjelju izađu na izbore.

Župan Goran Pauk također je izrazio svoje zadovoljstvo time što je kampanja protekla u pozitivnom ozračju.

„Moj tim i ja smo se ovih tjedana fokusirali na sve ono dobro što je napravljeno u županiji i na ono što možemo i trebamo promijeniti na bolje. Birači su to u prvom krugu prepoznali i dali nam jako puno glasova, na čemu im zahvaljujem. I u drugom krugu pozivam sve da izađu na izbore i svoj glas daju onima koji su u stanju razvijati  ovu prekrasnu županiju i u vremenu koje je  ispred nas nastaviti sve ono dobro što je započeto.“, kazao je župan Goran Pauk na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Konferenciju je zaključio Nediljko Dujić. „Vjerujem da će ovi ljudi koji danas obnašaju dužnosti i gradonačelnika i župana, od ponedjeljka nastaviti obnašati te dužnosti, samo s jednim ciljem: da građanima bude bolje. Hrvatska demokratska zajednica se za ove izbore tako pripremala i programski i kadrovski, i ja sam siguran da ćemo biti svjedoci provođenja našeg programa u idućem četverogodišnjem mandatu.“, kazao je Dujić.