„Posebno vodimo računa o djeci i učenicima, trudimo se osigurati im što bolje uvjete za život i školovanje u njihovom mjestu. Osigurali smo pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama, a  nastavit ćemo s investicijskim ulaganjima u školsku zgradu i opremu u cilju poboljšanja i unapređenja pedagoškog standarda. U zadnjih nekoliko godina Županija je u školu uložila preko pola milijuna kuna, a prije nekoliko mjeseci predana je i projektna prijava za energetsku obnovu školske zgrade u Kistanjama vrijednu više od tri milijuna kuna.“, kazao je župan istaknuvši kako se radi o velikom i važnom projektu.

 Danas su se župan Šibensko-kninske županije i ponovni kandidat za tu funkciju Goran Pauk te kandidati za njegove zamjenike Darija Puljić i Nikola Blažević, družili s građanima u Kistanjama.

 „Županija svih ovih 20 godina vodi posebnu brigu o Kistanjama i ulažemo velika sredstva i velike napore da ovdašnjem stanovništvu osiguramo zdravstvenu i svaku drugu skrb. U Kistanjama radi ambulanta primarne zdravstvene zaštite, čije opremanje i uređenje sve ove godine preko Doma zdravlja, iz decentraliziranih sredstava  financira Županija. Također, već duži niz godina, kao nadstandard, Županija iz svog proračuna financira rad Pedijatrijskog savjetovališta u Kistanjama kojeg organizira  Dom zdravlja Knin.“, kazao je župan Goran Pauk u Kistanjama.

Pauk je istaknuo kako Županija ima sluha za probleme i potrebe ovdašnjeg stanovništva, pa tako potpomaže kako poduzetnike, tako i socijalno ugroženi dio stanovništva.

 „Početkom godine Županija je izdala suglasnost za darivanje dvije čestice zemljišta ukupne veličine 10.000 m2, za izgradnju stanova za stambeno zbrinjavanje obitelji s područja Općine Kistanje, a svake  se godine iz Županijskog proračuna, preko Općine, izdvajaju sredstva za ogrjev za oko 500 korisnika s područja Kistanja, u iznosu od oko 470.000,00 kn.“, kazao je župan Pauk danas u Kistanjama.