Predsjednik HDZ-a i nositelj liste u IX. izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore Tomislav Karamarko jučer je posjetio Šibensko-kninsku županiju. Zajedno sa kandidatima Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu Josipom Rimac, direktoricom HDZ-ove kampanje, Goranom Paukom, Sandrom Jakelić, Božidarom Kalmetom, Antom Sanaderom, Darkom Milinovićem, Josipom Bilaverom, Hrvojem Zekanovićem, Ivanom Šipićem, Marijanom Kustićem, Irenom Devčić, Antom Županom i Rudolfom Dvorski  obišao je Knin, Drniš, Šibenik i Vodice.

Podršku kandidatima Domoljubne koalicije danas u Šibeniku dao je Elmar Brok, član predsjedništva Europske pučke stranke (CDU) i zastupnik u Europskom parlamentu, koji je predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku uručio pozdrave Angele Merkel, njemačke kancelarke. "Očekujemo i nadamo se jakoj Hrvatskoj koja će uspjeti uzeti sve gospodarske mjere od Bruxellesa kako bi postala vodeća zemlja u ovom dijelu Europe i uzor svojim susjedima. Nadamo se da će pod novim vodstvom doći do promjena kako bi Hrvatska ušla u jednu novu i sretniju budućnost. Jaka Hrvatska čini Europu jakom, a jaka Europa Hrvatsku jakom.", rekao je Brok, čije je riječi s njemačkog prevodila Sandra Jakelić, načelnica Općine Rogoznica i kandidatkinja na listi Domoljubne koalicije u IX. izbornoj jedinici.

Predsjednik HDZ-a i nositelj liste za IX. izbornu jedinicu Tomislav Karamarko naglasio je da suovi izbori važni kao i oni devedesetih godina kad se hrvatski narod odlučio za neovisnost koja je brzo bila ugrožena velikosrpskom agresijom. Uspjeli smo se oduprijeti zahvaljujući braniteljima i najvećem Hrvatu 20. stoljeća, dr. Franji Tuđmanu, a njegova politička doktrina je temelj na kojem danas počiva Hrvatska demokratska zajednica, rekao je predsjednik HDZ-a Karamarko.Dodao je kako se SDP-ovoj koaliciji možda mogu oprostiti svjetonazorski stavovi, ali ne i gospodarska propast Hrvatske. "Ne možemo oprostiti preko 100 tisuća iseljenih ljudi, preko 100 tisuća ugašenih radnih mjesta, 320 tisuća blokiranih i 270 tisuća nezaposlenih i 100 milijardi novih dugova koje su preuzeli na sebe i stavili na leđa unucima.", rekao je predsjednik HDZ-a Karamarko i svoje obraćanje članovima i simpatizerima HDZ-a i brojnim građanima zaključio riječima: "Hrvatskoj su potrebne promjene, prvenstveno u gospodarstvu. Danas je veliki egzodus Hrvata. Nećemo to dopustiti. Neću da mi se djeca dvaput godišnje vraćaju u Hrvatsku i govore nekim čudnim hrvatskim jezikom. Neću, ovo je moja domovina“.

Direktorica kampanje HDZ-a Josipa Rimac poručila je da će Domoljubna koalicija svoj program i ostvariti. "Vidjet ćemo se ovdje i za 4 godine, stajat ćemo uzdignute glave jer ćemo ispuniti sva obećanja koja smo dali u ovoj izbornoj kampanji i sigurno će  statistike koje danas govore o poražavajućim podacima u hrvatskom gospodarstvu bit značajno bolje.", rekla je direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac.

Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, istaknuo je da ova Vlada vodi našu državu bez reda i smisla. Govorio je o nizu lokalnih projekata stopiranih za vrijeme Milanovićeve Vlade od brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, radova na Gatu Vrulje, prometnih čvorova Meterize, Njivice, Rokići, Centra kompetencija u ex. vojarni Ante Jonjić, II. faze valorizacije kanala sv. Ante, do uzimanja prihoda od lokalne samouprave da bi podmirili državni proračun umjesto da je suprotno.  "Iza njih je ostao pustoš, nered i nesigurnost bez obzira koji segment društva spomenuli, da li gospodarstvo, strukturne reforme kojih nema, raseljavanje kojeg nažalost ima, 100 000 mladih ljudi je otišlo iz države.", rekao je Pauk.

Hrvoje Zekanović iz Hrasta je, uz ostalo, rekao kako ide u Sabor da bi tamo lobirao za svoje sugrađane i svoj grad Šibenik. Poručio je biračima da iziđu u što većem broju na izbore i daju glas snažnoj Domoljubnoj koaliciji.

U pratnji predsjednika Tomislava Karamarka i kandidata za Hrvatski sabor za IX. izbornu jedinicu bili su predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač.

 

Članovi Domoljubne koalicije predvođeni Tomislavom Karamarkom i direktoricom kampanje Josipom Rimac, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 u Kninu odali su počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Svijeću su, zajedno sa gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev, zapalili i kod spomenika hrvatskim braniteljima i kod spomenika žrtvama komunističkog režima u Vodicama.