Da je Šibenik grad u kojem su realizirani i u kojem se realiziraju mnogi EU projekti, te da je postao prepoznatljiva turistička destinacija, uvjerili su se u nastavku boravaka u Šibeniku naši kandidati plave skupine - Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević. 
Obilazak su nastavili šetnjom kroz kalelargu, a potom su se uputili prema rivi gdje su se družili sa građanima grada Šibenika. 
Posjet našem gradu zaključili su ispred Moderata gdje su se kandidati okupljenima obratili prigodnim porukama u kojima su istaknuli da je lista Hrvatske demokratske zajednice ujedno lista Hrvatske za sve generacije te lista s kojom građani ne mogu pogriješiti.

Prigodne pozdravne govore održali su i predsjednik GO HDZa grada Šibenika i gradonačelnik Željko Burić i predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko kninske županije Nediljko Dujić.

"Hrvatska demokratska zajednica ima toliko kvalitetnu listu, i svi oni mogu kvalitetno zastupati hrvatske nacionalne interese u EU parlamentu! Spoj je to mladih i iskusnih kandidata. Možemo se i pohvaliti da je to i lista na kojoj je među prvih osam šest žena. Prije dva dana održani su izbori za gradske četvrti i mjesne odbore na kojima je HDZ pobjedio rezultatom 39 od 45, s tim da u još 2 imamo koalicijski potencijal. To je bila jedna lijepa uvertira u ove EU izbore koji su pred nama na kojima će HDZ grada Šibenika i Šibensko kninske županije ostvariti izvrstan rezultat za našu stranku i za našega Gorana Pauka", poručio je Nediljko Dujić.