Zagreb. Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma. Mladež Hrvatske demokratske zajednice svečano je obilježila 25. obljetnicu osnutka. Svečanom slavlju priustovalo je i stotinjak članova Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije predvođeni predsjednikom Gordanom Fržopom. Najbrojniji politički pomladak u Hrvatskoj osnovan je prije 25 godina u teškim i neizvjesnim vremenima stvaranja samostalne i suverene, demokratske Hrvatske.

Ostvarena sloboda

Utemeljitelj stranke i moderne Hrvatske dr. Franjo Tuđman izašao je pred hrvatski narod s jasnim programom oživotvorenja ideje državne neovisnosti. Nikakva sila, nikakve prijetnje iz Beograda nisu mogle zaustaviti hrvatski narod na putu stvaranja vlastite države. Naši heroji branitelji obranili su Hrvatsku od velikosprske agresije, a mnogi članovi Mladeži pridružili su se Hrvatskoj vojsci i policiji - ne štedeći se, ne žaleći vlastite živote za hrvatsku slobodu. Hrvatska je danas punopravna članica zajednice slobodnih naroda - članica EU i NATO-a. 

Zajedno i ponosno 

Danas - 25 godina poslije - Mladež ponosno obilježava svojih četvrt stoljeća. Pred nama je još jedan povijesni zadatak - preporoditi gospodarstvo i vratiti dostojanstvo Domovini. Ostvariti bolji život za svakog pojedinca. Zaustaviti egzodus. Dupkom puna dvorana - više od 2 000 prisutnih! Deseci i deseci zastava - kako stranačkih, tako nacionalnih. Na jednom mjestu okupili su se brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Brojni članovi Mladeži - mnogo njih iz povijesnih vremena iz 1990-ih. Zajedno. Ponosno. 

Predsjednik Mladeži Josip Bilaver uručio je zahvalnicu predsjedniku Tomislavu Karamarku, a potom su podijeljene zahvalnice i priznanja članovima HDZ-a za ostvareni izniman rad. 

Valja, također, istaknuti da je na ovoj svečanoj obljetnici premijerno izvedena himna Mladeži HDZ-a.

Čast da govori na skupu dobila je i naša Andrea Vodanović, glavna tajnica Europske pučke stranke.
VODANOVIĆ: U vama vidim Hrvatsku koju su naši djedovi sanjali!
Danas imam čast pred vama stajati kao glavna tajnica Europske pučke stranke - i ja sam vaš glas u toj velikoj europskoj obitelji. U Bruxellesu me mnogi pitaju - bojim li se? Da, bojim se -  da će mnogi mladi otići iz Hrvatske. Prestati vjerovati u sebe i svoje vrijednosti  Ovdje gledam našu mladež i vidim - snagu, vjeru i zajedništvo! U vama vidim Hrvatsku koju su naši djedovi sanjali, za koju su se naši očevi borili i Hrvatsku koju živimo.