„Puno posla je napravljeno, županija se kreće jednim stabilnim smjerom razvoja, ali sada moramo još više zasukati rukave. Upravo sam zato izabrao ovo dvoje ljudi koji danas stoje tu kraj mene, Dariju Puljić i Nikolu Blaževića. Oboje ih poznajem kao velike i dokazane radnike u svojim sredinama, ali i šire. I Darija i Nikola poznaju izazove s kojima se susreću naši stanovnici i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti razvijati projekte u njihovom interesu te još više iskoristiti sve prigode koji se našoj županiji nude u budućnosti,“ kazao je danas župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk prilikom predstavljanja kandidata za svoje zamjenike koje se održalo na šibenskoj rivi. Predstavljanje se simbolično održalo na mjestu s kojeg se vidi šetnica u kanalu sv. Ante koja je ujedno i jedan od najuspješnijih županijskih projekata.
Pauk je naglasio kako konačno rast njegove županije više nitko ne može zaustaviti, ali i svoje motive za ponovnu kandidaturu. „Danas više nego ikad, sretan sam i ponosan što su mi interesi stanovnika županije uvijek bili ispred saborskih klupa i odlaska u Zagreb. Dva puta sam izabran na listi za Sabor i dva puta sam se zahvalio na saborskim mandatima, a u drugom navratu i na saborskoj mirovini. Odlučio sam ostati ovdje i boriti se kako bi nastavili uspješan put stabilnog razvoja našeg područja. Napredak Šibensko-kninske županije uočljiv je i kroz brojke. Primjerice, BDP, kao pouzdani pokazatelj stupnja razvoja nekog područja je po stanovniku županije 2000. godine iznosio 29.000, a prošle je godine premašio 60.000 kuna. Na dobrom smo putu i postavili smo sve preduvjete kako bi ova brojka ubuduće bila još veća,“ dodao je župan Pauk i predstavio kandidatkinju za zamjenicu župana Dariju Puljić, diplomiranu inženjerku građevine i aktualnu je voditeljicu drniške ispostave županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju.
„Čitav svoj radni vijek uključena sam u rad lokalne i regionalne samouprave, u stalnom sam kontaktu s brojnim stanovnicima iz svih krajeva naše županije. Tijekom svih ovih godina bila sam na usluzi građanima, a kada je stigao županov poziv nisam dvojila ni časa da uđem u njegov najuži tim koji će u iduće četiri godine, sigurna sam, napraviti velike stvari za našu županiju. Kao zamjenica župana i dalje ću biti među narodom, osluškivati njihove želje i potrebe te iskoristiti svoje znanje i iskustvo kako bih im pomogla.
U proteklih nekoliko godina županijska uprava osigurala je sve preduvjete za daljnji razvoj našeg područja. Puno toga je napravljeno i za kraj iz kojeg dolazim, ali priča koju gradimo s našim stanovnicima puno je šira od jednog grada ili općine. Jaka županija je ključ razvoja svih njezinih lokalnih samouprava te ćemo rado prihvatiti suradnju i prijedloge svih onih kojima je dobrobit našeg područja na prvom mjestu.“, kazala je kandidatkinja za zamjenicu župana Darija Puljić.

Drugi kandidat za zamjenika župana je Nikola Blažević, gradonačelnik Knina.
„Velika mi je čast što je moj dosadašnji rad u zajednici prepoznat i što mi je ukazana prilika da u naredne četiri godine radim za našu županiju. Smatram da je uloga zamjenika župana iznimno važna i spreman sam preuzeti tu odgovornost i dati sve od sebe da županija nastavi ići u dobrom smjeru. Puno dobrih projekata je završeno i brojni novi su započeti, no vjerujem da naša županija može još više naprijed i to jednako u svim njenim krajevima, od otoka do našeg zaleđa. Siguran sam kako će mi iskustvo vođenja grada Knina pomoći u svakodnevnom radu i kao što sam se zalagao za svoje sugrađane to ću nastaviti činiti za sve žitelje naše županije. Veselim se suradnji sa svima vama u naredne četiri godine i zahvaljujem vam se na povjerenju i podršci.“ kazao je kandidat za zamjenika župana Nikola Blažević.

Darija Puljić, rođena 1967. godine u Drnišu, aktualna je voditeljica drniške ispostave županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju. Školovala se u Drnišu i Splitu gdje je stekla diplomu Građevinskog fakulteta i zvanje diplomirane inženjerke građevinarstva. Od 1998. do 2002. godine radi u Uredu za prostorno uređenje, graditeljstvo, stanovanje i zaštitu okoliša Šibensko-kninske županije. Od 2002. do 2008. radi u Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, u Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove, nakon čega postaje voditeljica drniške ispostave županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, što je do danas. Udana je, majka troje djece.
Nikola Blažević, od druge polovice prošle godine obnaša dužnost gradonačelnika Knina u kojem je 1967. godine i rođen. Školovao se u Vrlici i Splitu, gdje je stekao diplomu Pravnog fakulteta. Profesionalnu karijeru Blažević je započeo u Slobodnoj Dalmaciji 1995. godine, ali se ubrzo prebacio na Općinski sud u Kninu gdje je radio kao Upravitelj ureda predsjednika suda i voditelj sudske pisarnice. Od 2007. do 2013. radi kao tajnik Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. Na prošlim lokalnim izborima postaje zamjenik gradonačelnice, a od kraja prošle godine obnaša dužnost gradonačelnika Grada Knina. Oženjen je, otac dvoje djece.
„Naš je slogan „Uvik tu za vas!“ jer smo uvijek prisutni među stanovnicima naše županije, nikada ih nismo napustili i uvijek smo im pomagali u rješavanju svih izazova na koje su naišli, a tako će biti i ubuduće.“, zaključio je župan Goran Pauk.