Ličko-senjska županija. Apsolutna nadmoć HDZ-ove koalicijske liste. Gradovi: Gospić 66,33%; Otočac 63,83%; Novalja 56,54%; Senj 57,37%. Općine: Brinje 77,23%, Lovinac 73,62%; Perušić 70,08%, Karlobag 69,34%. Brojke su neumoljive - SDP je hametice poražen! 

Ličani, kao i Primorci i Dalmatinci iz ove županije, zalupili su vratima pred odnarođenom vlašću punoj samohvale i sebeljublja, ali i neznanja. Na postizbornoj presici čelnik županijskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Darko Milinović ponosno je istaknuo:

Prozrene i prezrene protivničke laži! 

- Po rezultatima smo najjači u Hrvatskoj! Vrijeme je za prijevremene parlamentarne izbore kako bi se maknula ova nesposobna vlada koja nas je dovela do gospodarskog dna! SDP u Gospiću ima najslabiji rezultat u cijeloj državi. Za razliku od njih, mi imamo program, spremne i kvalitetne projekte. I neki su drugi naši protivnici vodili prljavu, prizemnu kampanju, punu uvreda i laži. No građani su ih i prozreli i prezreli! Na razini županije, HDZ-ova koalicija dobila je čak 58,09% glasova!

Na presici su sudjelovali svi predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a u županiji, kao i Mladeži i Zajednice žena „Katarina Zrinski“. Kol'ko nas ima!