Istarska županija. Na prošlogodišnjim euroizborima naša je koalicijska lista osvojila 3.281 glas, to jest 9.07 posto.

Prepoznat HDZ-ov gospodarski program

- A na ovim 5.521 glas ili 12.67 posto! Dakle, povećanje od 65.30! - vidno ponosna presicu je otvorila tajnica istarskoga županijskog HDZ-a Željka Hrlić.

- Ovo je dokaz da je HDZ i na nacionalnom i na regionalnom nivou, pod novim vodstvom, prepoznat kao stranka koja zemlju može izvući iz krize i recesije, osigurati rast i razvoj. Prepoznat je naš gospodarski program! Valjda je ovaj eurobrodolom dovoljan dokaz SDP-ovoj vladi da je došlo vrijeme za prijevremene parlamentarne izbore! - dodao je dopredsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman.

Snažan vjetar u leđa

Pobjeda nam je snažan „vjetar u leđa“ te odlična motivacija za nastavak napornog rada, zaključak je jučerašnje presice uz riječi zahvale Marija Bratulića, također dopredsjednika županijskog HDZ-a, ali i načelnika Općine Sveti Petar u Šumi u kojoj je naša koalicija trijumfirala s 47.95 posto!

- Bez vrijednih predsjednika gradskih i općinskih organizacija te temeljnih ogranaka zasigurno ne bi bili vidljivi ovako dobri rezultati te im se svima od srca zahvaljujemo na trudu!