Na inicijativu eurozastupnice Ivane Maletić u Europskom parlamentu u Bruxellesu 7. travnja održano je javno saslušanje Kluba zastupnika Europske pučke stranke o ubrzanju provedbe kohezijske politike, koje je uz zastupnicu vodio i koordinator Kluba EPP-a u Odboru za regionalni razvoj, eurozastupnik Lambert Van Nistelrooij.

Rezolucija o kohezijskoj politici

Eurozastupnica Maletić autorica je rezolucije „Ubrzanje provedbe kohezijske politike“ - o kojoj bi se s predstavnicima Europske komisije trebalo raspravljati na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u svibnju.

Ovo saslušanje organizirano je s ciljem razmjene iskustava u provedbi kohezijske politike te izazova s kojima se pojedine države članice susreću. Eurozastupnica Maletić pojasnila je zašto je organizirano ovo saslušanje:

- Važno je na vrijeme razmišljati o rizicima od gubitka sredstava i instrumentima koje možemo koristiti kako bi se provedba ESI fondova ubrzala. Iskustva iz prošlosti - i izazovi s kojima se susrećemo danas - temelj su za pravovremeno promišljanje o budućnosti kohezijske politike. Upravo zato smo organizirali ovo EPP saslušanje.

Riječ stručnjaka

Na panelima „Iskustva država članica u financijskoj perspektivi 2014-2020 i rizik od oduzimanja sredstava - decommitmenta“ i „Izazovi u sljedećoj financijskoj perspektivi i budućnosti kohezijske politike“ sudjelovali su stručnjaci iz područja EU fondova iz Hrvatske, Slovenije, Latvije, Poljske, Nizozemske, predstavnici Europske komisije i zastupnici u Europskom parlamentu.

Cijeli članak pročitajte na linku: http://goo.gl/SoOgLz

Prezentacije su dostupne na linku: https://goo.gl/LpE3FI