Dubrovačko-neretvanska županija. Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić otvorio je, kako ju je sam s pravom nazvao, ''pobjedničku konferenciju za medije''. Na kojoj su još sudjelovali i župan Nikola Dobroslavić, predsjednik dubrovačkog (gradskog) HDZ-a Mato Franković, saborski zastupnik Frano Matušić te, dakako, čelnici koalicijskih partnera Ivan Šimunović (HSP AS) i Stipe Gabrić Jambo (HSS). 

Podsjetimo, HDZ-ova je koalicija na razini županije osvojila sjajnih 49.67 posto glasova i tako pomela Kukuriku s razlikom od čak 22.87 posto! Bačić je najprije zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore, te nadalje kazao:

Milanović daleko od europskih vrijednosti

- Izbori su dokazali da smo najkvalitetnije rješenje za Hrvatsku. Potvrdilo se ono što smo najavljivali, a to je apsolutna pobjeda. Naša koalicija okuplja svjetonazore triju velikih hrvatskih političara - Franje Tuđmana, Stjepana Radića i Ante Starčevića. Pobijedili smo u svim gradovima i općinama u županiji, osim u Veloj Luci, gdje nam je nedostalo svega deset glasova. Ovi rezultati znak su i aktualnoj vladi da više ne uživa povjerenje građana. Izgubili su i lokalne i prošle EU izbore - što je dovoljan razlog da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori. Kako je to praksa u civiliziranim zapadnim zemljama.

Župan Dobroslavić također je zahvalio svim biračima:

- Ukazali su nam golemo povjerenje. Lijepo je kad se predviđanja potvrde. Ali, uvjeren sam da će na idućim izborima rezultat biti još bolji!

Trijumf i u Dubrovniku

Franković nije pak krio oduševljenje najboljim izbornim rezultatom HDZ-a u Gradu u zadnjih osam godina! 45,90 posto naspram Kukurikuovih 32,14! Ovo je najbolja potvrda, ističe, uspješne konsolidacije naše stranke u Dubrovniku. Naglasio je da su ovi izbori zapravo najbolja, jedina prava ''anketa'':

- Zahvaljujem se biračima koji su nam dali povjerenje te koji su istodobno iskazali nepovjerenje prema svemu što se događa na državnoj razini. Ankete su nam predviđale 30 posto, a na kraju smo dobili 42 na nacionalnoj razini. Pitam se kome služe te nevjerodostojne ankete, ali ne bih se sada bavio time.