Sisačko-moslavačka županija: 45,37 posto glasova! I još pobjeda u čak 17 od ukupno 19 gradova i općina! Konačna je to bilanca uspjeha naše koalicijske liste u toj županiji. U Sisku je u povodu sjajnih rezultata održana presica na kojoj je sudjelovalo vodstvo županijskog HDZ-a: predsjednik Ivo Žinić, potpredsjednik Željko Tonković i predsjednik Mladeži Ivan Šipuš.

15 posto više nego lani

Žinić je ne bez ponosa istaknuo da u županiji HDZ nije pobijedio jedino u općinama Gvozd i Dvor:

- Tijekom kampanje uspjeli smo animirati ljude da izađu na izbore. O tome svjedoče rezultati! Naša pobjednička koalicija osvojila je 15 posto glasova više nego na prošlogodišnjim euroizborima! Koristim priliku čestitati Marijani Petir, našoj koalicijskoj partnerici iz HSS-a, koja je izabrana u Europski parlament, a podrijetlom je iz ove županije. 

Referendum o županici

SDP, stranka prepuna samohvale o „čistim rukama“, ima vlast u ovoj županiji u koaliciji s jednom od članica Saveza za Hrvatsku - Hrvatskom strankom prava. A Marina Lovrić Merzel je  - iza rešetaka! Zbog sumnje u kriminal. No niti HSP ne razvrgava „neprincipijelnu koaliciju“, niti županica podnosi ostavku. Narod je to kaznio. SDP-ova koalicija: 26,68 posto! Savez: 5,95! Žinić:

- Gospođa Lovrić Merzel ne može županiju voditi iz zatvora. Vjerujem da će shvatiti da je njezino vrijeme prošlo. Ako ne ponudi ostavku, krećemo u prikupljanje potpisa za referendum o smjeni!