Eurozastupnica Ivana Maletić objavila je novi broj svog newslettera - mjesečnika I'M koji izdaje s ciljem informiranja javnosti o događajima vezanima za Europsku uniju i Hrvatsku.

http://hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-eu-fondovi-kao-pokretaci...

Poruka EK je poražavajuća!

Naša financijska stručnjakinja Maletić se u uvodniku osvrće na aktualno Izvješće Europske komisije za Hrvatsku te ističe da je poruka SDP-ovoj vladi poražavajuća, a da EK ne vidi drugo rješenje osim uvođenja posebnog nadzora kako bi vlada krenula s konkretnim mjerama. Maletić je s dr.sc. Tomislavom Ćorićem na tu temu održala i konferenciju za novinare o kojoj više možete pročitati na sljedećem linku:

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-izvjescu-ek-bruxelles-tjera-mila...

Nakon toga slijedi autorski članak glavnog savjetnika u Direkciji za statistiku HNB-a (ujedno i profesora na zagrebačkoj Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld) dr. sc. Davora Galinca u kojem analizira neslaganje smjera kretanja gospodarskih pokazatelja EU i Hrvatske u Zimskoj gospodarskoj prognozi EK za razdoblje 2014.-2016. godine. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-da-smo-povlacili-novac-iz-eu-fondova-b...

Pusta obećanja bez rezultata! 

Glavna tema mjesečnika HDZ-ove financijske ekspertice Maletić je analiza rezultata dokumenta EK „Hrvatska - Pregled napretka (u provođenju) mjera (relevantnih) za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža“, u kojem je dosadašnji napredak ocijenjen djelomičnim, ograničenim te nejednakim po različitim područjima. Maletić zaključuje da je pred Hrvatskom još puno ozbiljnog posla jer SDP-ova vlada nakon tri godine i dalje samo analizira i obećava, dok stvarnih aktivnosti i rezultata nema. Hrvatska iz dana u dan sve više zaostaje, a prilike koje se otvaraju ostaju neiskorištene! 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-sdp-ova-vlada-zatvorena-za-bilo-koji-o...

SDP-ovoj vladi nije stalo do mladih!

Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr.sc. Tomislav Ćorić potom u autorskom članku detaljno analizira mogućnosti i ograničenja monetarne politike u Hrvatskoj. 

Naša se stručnjakinja za EU fondove Maletić u mjesečniku osvrnula i na (ne)zaposlenost mladih te argumentirano ističe da se SDP-ova vlada hvali mjerama za zapošljavanje mladih, a sustav je potpuno nepripremljen. Maletić naglašava i poražavajuću činjenicu - vlada još uvijek nije zadovoljila preduvjete za korištenje dijela Europskog socijalnog fonda koji se odnosi na strukovno obrazovanje, a koji bi značajno trebao pomoći poboljšanju zapošljavanja mladih.

Aktivnosti u RH i EU

U pregledniku vijesti iz EP-a Maletić izvještava o posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je sudjelovala na radnom sastanku o potencijalima županije i mogućnostima korištenja EU fondova, a potom i na Molitvenom doručku Sisačke biskupije. Naša financijska ekspertica, također, izvještava o plenarnim zasjedanjima te temama i aktualnostima raspravljenih na Odboru za ekonomsku i monetarnu politiku EP-a.

Mjesečnik I'M u cijelosti vam je dostupan na donjem linku:

http://issuu.com/ivanamaletic/docs/im_veljaca_2015/1?e=9048185/11621493