Eurozastupnica Ivana Maletić objavila je novi broj svog newslettera - mjesečnika I'M - koji izdaje s ciljem informiranja javnosti o događajima vezanima za EU i Hrvatsku.

http://hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-rezultat-rada-ove-vlade-...

http://hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-siguran-gubitak-800-mili...

Svi neuspjesi Milanovićeve vlade

Naša financijska stručnjakinja u uvodniku se osvrnula na činjenicu da je Hrvatska postala neslavni rekorder EU - s najvećim brojem kvartala uzastopnog gospodarskog pada, brzorastućim dugom i deficitom, najnižim rastom izvoza i investicija, visokom stopom nezaposlenosti…. Kao razlog za poražavajuće brojke, Maletić argumentirano ističe pasivnu i neodlučnu vladu, neprovođenje reformi, neiskorištavanje EU fondova, neefikasnost, nisku konkurentnost i produktivnost.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlada-nema-nijedne-konkretne-mjere...

Zadnji u EU

Glavna tema mjesečnika je pak korištenje EU sredstava. Hrvatska je, naime, zadnja u korištenju EU fondova te je postala prva država članica neto uplatiteljica u EU proračun - više uplaćujemo, nego što povlačimo novca. Maletić se u detaljnoj analizi osvrnula na izvješće Državnog ureda za reviziju o učinkovitosti upravljanja sredstvima EU fondova u RH u 2013. i 2014. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-dok-ek-i-mmf-stalno-upozoravaju-na...

Analiza strukture duga članica EU

Glavni savjetnik u Direkciji za statistiku HNB-a (ujedno i profesor na zagrebačkoj Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld) dr. sc. Davor Galinec napravio je detaljnu analizu strukture duga 28 država članica EU i eurozone. Asistent eurozastupnice Maletić Ivan Dvornik posvetio je pak članak hrvatskoj poreznoj politici koja je nepredvidljiva i komplicirana te prepreka poduzetništvu. 

Grčka kriza 

Grčki eurozastupnik Georgios Kyrtsos (pučanin iz stranke Nova Demokracija) u svom se članku bavi čimbenicima grčke dugogodišnje krize - socio-ekonomskim preprekama pri učinkovitoj provedbi programa prilagodbe te smanjenju troškova mirovinskog sustava. Članica HDZ-ova Odbora za financije i Odbora za regionalni razvoj i EU fondove Darija Jurica Vuković pak analizira makroekonomske pokazatelje Hrvatske. Posljedica „rada“ Milanovićeve vlade - kontinuirano siromašenje stanovništva, odlazak mladih, gašenje poduzeća, rast nezaposlenosti… 

#EuropaNama

U suradnji s Klubom zastupnika EPP-a svakog četvrtka na Facebook stranici možete pratiti infografike u kojima eurozastupnica Maletić odgovara na sva pitanja o korištenju europskih fondova i objašnjava kako jednostavno aplicirati za EU sredstva. 

Za više informacija posjetite stranicu: https://www.facebook.com/ivana.maletic.cro

Mjesečnik I'M u cijelosti vam je dostupan na donjem linku:

http://issuu.com/ivanamaletic/docs/im6_2015