Eurozastupnica Ivana Maletić objavila je novi broj svog newslettera - mjesečnika I'M - koji izdaje s ciljem informiranja javnosti o događajima vezanima za EU i Hrvatsku.

http://hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-siguran-gubitak-800-mili...

http://hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-ek-analize-potvrduju-sdp...

Prednosti EU članstva - neiskorištene

Naša financijska stručnjakinja Maletić se u uvodniku osvrnula na brojne prilike za Hrvatsku u EU, a koje su zasad - potpuno neiskorištene. SDP-ova vlada je pasivna, još uvijek se nije aktivno uključila u procese donošenja odluka na razini EU, reagira isključivo na prijetnje kaznama… Stoga - istaknula je Maletić - Hrvatska od ulaska u EU divergira te se razlike u razvijenosti, produktivnosti i konkurentnosti u odnosu na druge države članice povećavaju, nažalost, samo u negativnom smislu.

Nastavak negativnih trendova

U članku „Makroekonomski pokazatelji  RH“ - napisanom u koautorstvu naše eurozastupnice s članicom HDZ-ova Odbora za financije i Odbora za regionalni razvoj i EU fondove Darijom Juricom Vuković - navedeno je, među inim, da makroekonomski pokazatelji jasno ukazuju na loše stanje hrvatskog gospodarstva - na siromašenje i udaljavanje Hrvatske od EU.

Javna uprava, digitalizacija…

Dr. sc. Davor Galinec piše pak o aktualnim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj - s naglaskom na konsolidaciju državnih financija. Asistentica eurozastupnice Maletić Andrea Vodanović i stažistica Tena Mišetić članak su posvetile informatizaciji odnosno jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Maletić se, nadalje, osvrnula i na izgradnju brze, male i efikasne javne uprave. Bez promjena proračunskih procesa i sustava upravljanja javnim financijama nemoguće je promijeniti rad državne administracije na način da u prvi red dođu rezultati.

Estonska poduzetnička iskustva

Član Estonske reformske stranke Kalev Kallemets piše o novim fondovima za razvoj startup-ova u Estoniji. Estonski parlament je, naime, 2006. odlučio osnovati Estonski razvojni fond (ERF)  - investicijski fond koji ulaže u vlasničke udjele startup-ova s visokim potencijalom rasta.

Mjesečnik I'M u cijelosti vam je dostupan na donjem linku:

http://issuu.com/ivanamaletic/docs/im42015