(VIDEO) Bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda obratio se na velebnom, završnom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije na hrvatskom jeziku. A što je oduševljenih više od 15 000 ljudi pozdravilo gromkim pljeskom i odobravanjem. Ujedno je prenio i pozdrave te potporu predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula. Kao što znate, Dzurinda je jedan od onih premijera koji je zadivio Europu uspješnim vođenjem svoje zemlje te je iznimno zaslužan za njen gospodarski rast i razvoj.

Njegov govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Stalo nam je do vas

Dragi Tomislave, predstavnici Domoljubne koalicije i građani, za nekoliko dana odlučiti ćete o bitnoj stvari. Ne samo o tome koja će stanka u Saboru imati najviše zastupnika - odlučit ćete prvenstveno o tome kakva će biti Hrvatska! Dolazim iz Slovačke, zemlje koja već dugo vrijeme navija za vašu zemlju. Mi vas volimo! I stalo nam do vas!

Zajedno ćemo uspjeti

Promijenili smo Slovačku koja je nekada nazivana crnom rupom Europe, a koja je sada ukorak s najboljima. Željeli smo podijeliti ekonomski program i iskustva s vama. Predstoji vam dobar izbor - možete odlučiti o Hrvatskoj koja će se promijeniti na bolje. U kojoj će se provoditi reforme - koje odvesti do stvaranja novih radnih mjesta. Imate priliku odlučiti se za Hrvatsku koja će uživati dobro ime u cijelom svijetu! Uvjeren sam da se taj izbor zove HDZ i Domoljubna koalicija!

Potpora Merkel i Daula

Drago mi je čuti kako je prošli tjedan kancelarka Angela Merkel primila gospodina Karamarka u svom uredu u Berlinu i izrazila mu punu podršku! Dobio sam poseban zadatak iz Bruxellesa - da uime predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula pozdravim HDZ, Domoljubnu koaliciju i gospodina Karamarka! Gospodin Daul uime EPP-a izražava punu potporu HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji te se nada da ćete pobijediti na predstojećim izborima!