Na velebnom pobjedničkom završnom skupu jučer u Areni Zagreb pročitana su pisma potpore mađarskog premijera Viktora Orbana i bugarskog premijera Bojka Borisova.

Pisma potpore prenosimo u cijelosti:

PISMO POTPORE VIKTORA ORBANA

Poštovani Predsjedniče, 

pred Hrvatskom su ovoga vikenda povijesni izbori. Oni se održavaju u trenutku u kojem se Europa mora suočiti s najvećim izazovom ovoga desetljeća. Trenutni masovni val migranata predstavlja prijetnju ne samo našoj sigurnosti i stabilnosti, nego i europskim vrijednostima, kulturi i identitetu.

No još je više toga na kocki ove nedjelje: postavlja se pitanje hoće li hrvatski narod moći preuzeti kontrolu nad svojom zemljom i voditi je u skladu sa svojim interesima, umjesto da se prilagođava razornim idejama vođa europskih socijalista i liberala.

Promatrajući posljednjih četvrt stoljeća, Hrvatska je uvijek bila uspješna kada ju je vodio HDZ. Prije gotovo 16 godina bio sam na sprovodu svoga prijatelja, Predsjednika Tuđmana, jednog od najvećih državnika u hrvatskoj povijesti. Sada, u trenutku kada je očajnički potrebna promjena, vidim još jednog velikog čovjeka na čelu – Tomislava Karamarka. 

Siguran sam da ćemo zajedno moći savladati poteškoće i Srednju Europu učiniti najnaprednijom regijom Europe. U tom duhu želim uspjeh HDZ-u na nadolazećim izborima u svoje ime i u ime Fidesza.

PISMO POTPORE BOJKA BORISOVA

Poštovani predsjedniče Karamarko, 

dragi Tomislave, 

ovim putem bih zaželio Vama i Hrvatskoj demokratskoj stranci uspjeh na nadolazećim parlamentarnim izborima. Uvjeren sam da je HDZ, kao članica političke obitelji Europskih pučkih stranaka, pravi odabir za stabilan i dugoročan razvoj Hrvatske. 

Europska pučka stranka pokazuje da su njene politike i briga o dobrobiti europskih građana put naprijed prema prosperitetnoj i ujedinjenoj Europskoj uniji. GERB (Građani za europski razvoj Bugarske) već je dokazao da je izvor stabilnosti, uspješnih i dugo očekivanih reformi, rasta i razvoja u Bugarskoj. Vjerujem da HDZ, kao sestrinska stranka Europske pučke stranke, pod Vašim vodstvom svakako ima kapacitete pratiti primjer GERB-a i preuzeti odgovornost za provođenje nužnih gospodarskih reformi u Hrvatskoj koje su vitalne za osiguranje svijetle budućnosti hrvatskoga naroda. 

Dopustite da Vam ponovno zaželim zasluženu pobjedu na nadolazećim izborima.

PrivitakVeličina
potpora_orban.pdf49.55 KB
potpora_borisov.pdf358.33 KB