Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke (EPP) - najjače političke grupacije Starog kontinenta, čestitao je na izboru novom hrvatskom premijeru mr. sc. Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi, koja je sinoć dobila povjerenje u Hrvatskom saboru.

- Glasovanje u hrvatskom parlamentu odražava odlučnost novog vodstva u zemlji. Andrej Plenković brzo je formirao čvrstu vladu s konkretnim prijedlozima za poticanje gospodarstva i poboljšanje života hrvatskih građana. Uspostavio je novi ton i novi pravac u hrvatskom političkom okružju. Daleko od populističkih sirena, on će, zajedno s HDZ-om, osigurati političku stabilnost i pravnu sigurnost potrebnu za poticanje gospodarskog rasta i socijalnog tržišnog gospodarstva na korist hrvatskih građana - istaknuo je, među ostalim, Daul u čestitci koja je objavljena na službenom webu EPP-a.

http://www.epp.eu/press-releases/andrej-plenkovic-gives-a-new-impetus-to-croatia/

Daul je također iskazao zadovoljstvo što će novog hrvatskog premijera moći pozdraviti na summitu EPP-a koji se danas održava u Maastrichtu (Nizozemska), uoči summita 28 čelnika EU-a na kojem će Plenković predstavljati Republiku Hrvatsku.