Varaždinska županija. Nakon premoćne pobjede naše koalicijske euroliste, postizbornu presicu održali su u Varaždinu čelnici županijskog HDZ-a Anđelko Stričak i onoga varaždinskog (gradskog) Marijan Kovačić te član (nacionalnog) Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić.

Na dva posto od Kukurikua!

Stričak se ponosno osvrnuo na konstantni rast potpore HDZ-u u županiji, što su potvrdili i rezultati euroizbora:

-  U županiji smo dobili 33.93 posto i približili se na samo dva posto Kukuriku koaliciji! Sa svakim novim izborima sve smo bolji, rejting HDZ-a godišnje raste između 5 i 10 posto! Stoga bih se zahvalio biračima na potpori koju su dali našoj koalicijskoj listi.  

Pobjeda u 22 od 28 jedinica

Nije krio oduševljenje ni pobjedom u pojedinim sredinama u kojima je do sada Hrvatska narodna stranka bila nedodirljiva. Od 28 jedinica lokalne samouprave, HDZ nije trijumfirao u samo njih 6 - gradovima Varaždinu, Ludbregu i Ivancu te općinama Cestici, Svetom Đurđu i Sračincu.

-  Sada se vidi tko jača, a tko slabi! Temeljito se pripremamo da na idućim izborima pobijedimo i u tih preostalih šest gradova i općina. 

Dom. Obitelj. Vjera.

Narod je prepoznao tko ima snagu i ljude za preuzimanje odgovornosti u ovim teškim vremenima. Križanić je bio decidiran:

- Narod je jasno poručio što misli! Nije svejedno tko će nas zastupati u Bruxellesu, ljudi su rekli „NE!“ neosocijalizmu i dali glas za zaštitu temeljnih vrijednosti za koje se naša stranka i europski pučani zalažu - dom, obitelj i vjera. Ova nadmoćna pobjeda daje nam vjetar u leđa za predsjedničke izbore. 

I dometnuo:

- Vrijeme je za prijevremene parlamentarne izbore!