Godinu dana uoči europskih izbora, članovi Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu okupili su se u Münchenu od 6. do 8. lipnja na Studijskim danima Kluba EPP-a pod geslom „Ambitious Europe“, kako bi se osvrnuli na rad Kluba tijekom protekle četiri godine u Europskom parlamentu te postavili prioritete i smjer djelovanja u posljednjoj godini mandata.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hdz-ce-opet-pobijediti-na-izborima-za-europski-parlament-i-pomoci-da-nas-epp-ostane

Uz predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula, predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, predsjednika Kluba EPP-a u Europskom parlamentu Manfreda Webera, na studijskim danima sudjelovali su hrvatski premijer Andrej Plenković, njemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastian Kurz, povjerenik Europske komisije za proračun Günther H. Oettinger te predsjednik Nea Dimokratia (Nova Demokracija) Kyriakos Mitsotakis, kao i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Željana Zovko i Ivica Tolić.

Osnažiti europski kontinent

Voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica izrazila je zadovoljstvo skupom u Münchenu, posebice ususret obilježavanju pete obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju:

- Nedavna migracijska kriza, stalne terorističke prijetnje, radikalne ekonomske promjene, te novi globalni izazovi nas upućuju da će sljedeća godina biti odlučujuća u tome kako reagirati na ove promjene. Uspjeh Europske unije će ovisiti o našoj sposobnosti kako zaštititi građane, kako sačuvati europski način života i stvoriti novu nadu i kako osnažiti europski kontinent. Jaka Europska pučka stranka (EPP) je najbolje jamstvo za ponosnu i pouzdanu Europu. I stoga smo se okupili ovdje kako bismo razmijenili stajališta i dogovorili se kako i dalje biti predvodnici u Uniji, ali i u Hrvatskoj.