Europski parlament na današnjem je plenarnom zasjedanju u Strasbourgu usvojio amandman hrvatske EPP delegacije (HDZ/HSS) na Izvješću o napretku Srbije. Prihvaćanjem tog amandmana zakonodavno tijelo Europske unije „poziva Srbiju da u duhu pomirenja i dobrosusjedskih odnosa u suradnji sa susjedima i Europskom komisijom razmotri svoj Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine“. 

Naš amandman - unatoč „zlogukim najavama“ pojedinih režimskih novinara o „porazu HDZ-a“ - usvojen je s 347 za, 319 protiv i 28 suzdržanih glasova! Izniman uspjeh i veliko priznanje našim europarlamentarcima i HDZ-u kao punopravnom članu Europske pučke stranke!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/izvjesce-o-srbiji-je-neprihvatljivo-trazimo-...

Antieuropski srbijanski zakon

Kao što su u više navrata naši i europarlamentarci i sabornici pojašnjavali, člankom 3. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa Republike Srbije u postupcima za ratne zločine - kojim je ta država proširila „univerzalnu nadležnost“ za ratne zločine na teritorij ostalih država proizišlih iz bivše SFRJ - službeni se Beograd proglasio novim „mini Haagom“ kršeći načela kaznenog i međunarodnog prava o pravnoj sigurnosti i nemiješanju u unutarnje poslove ostalih država.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-podnosimo-amandmane-na-popustljivo-izv...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-cas-uvjeti-srbiji-cas-ne-milano...

Rješavanje otvorenih pitanja!

Kao što se sjećate, HDZ-ovi eurozastupnici Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier te Marijana Petir iz HSS-a (svi iz Kluba Europske pučke stranke /EPP/) zajednički su u Europskom parlamentu podnijeli 12 amandmana na nacrt Izvješća o napretku Srbije njemačkog zastupnika Davida McAllistera (CDU) - kojima su željeli artikulirati glavna nacionalna pitanja koja se još nisu riješila nakon sloma srpske agresije.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-euroklub-hdzhss-podnio-12-amandmana-na...

Uskoro na hdz.hr i izjave naših europarlamentaraca o ovome velikom uspjehu!