Predsjednik HDZ-a glasovao je na izborima za članove Europskog parlamenta u 11 sati u Zagrebu, u prostorijama VII. gimnazije (Križanićeva 4). Te dao izjavu novinarima. Donosimo je u cijelosti:

Neki kažu da je ovo u biti - umjesto najduže predizborne kampanje - najduža predizborna šutnja. Kakvu izlaznost očekujete? Jesu li političari uspjeli motivirati birače za ove izbore?

Volio bih da jesu. Bilo bi dobro da građani shvate važnost činjenice da smo članica Europske unije i kakve mogućnosti nam to pruža. Volio bih da izlaznost bude veća nego prošle godine kada je bila jako mala - oko 21 posto. Vidjet ćemo jesu li političari uspjeli motivirati građane. Mi smo dali sve od sebe da napravimo to s našim simpatizerima i članovima. Putovao sam Hrvatskom do zadnjeg trenutka, bio sam čak i u Bosni i Hercegovini. Naravno, sve skupa je to u sjeni tragedije koja nas je pogodila u obliku poplave. I večeras, dok se budemo veselili našoj pobjedi, bit ćemo u mislima s našim ljudima koji su stradali u poplavama.

Karamarkovu izjavu možete pogledati u nastavku:

Nositelj HDZ-ove koalicijske liste Andrej Plenković glasovao je u 10 sati u Zagrebu, u svojoj gradskoj četvrti (Črnomerec, Trg Francuske Republike 15).

Šuica, Maletić, Stier

Dosadašnja voditeljica HDZ-ove delegacije u Bruxellesu i Strasbourgu Dubravka Šuica (2. na koalicijskoj listi) ispunila je građansku dužnost oko 11 sati u rodnom gradu - u Gimnaziji Dubrovnik.

Naša stručnjakinja za EU fondove Ivana Maletić (3.) jutros je oko 10 sati izišla na biralište u Zagrebu - Učenicki dom Franje Bučara (Gradska četvrt Trnje).

HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier (4.) glasački je listić ispunio u 11 sati na biračkom mjestu u Samoboru (Zagrebačka županija), gradu u kojem živi.

Tolić, Zovko, Sablić

Komodor Ivica Tolić (7.), kandidat hrvatskih branitelja, glasovao je jutros oko 8 sati u Splitu, Mjesni odbor Blatine-Škrape.

Međunarodna tajnica HDZ-a BiH Željana Zovko (9.), predstavnica bosansko-hercegovačkih Hrvata na našoj listi, svoj je glas dala u 13:15 u Osnovnoj školi „Dobri“ u Splitu (Gradski kotar Grad).

Ivan Sablić (10.), jedini kandidat hrvatskog iseljeništva na svim eurolistima, glasovao je rano ujutro na biračkom mjestu u Domu mladih u rodnom Sinju.