O rezultatima „rada“ ove vlade najbolje svjedoči pad BDP-a već deseti kvartal za redom! Deficit proračuna raste, investicija nema, SDP bespomoćno vrluda s novim „prijedlozima“ (čitaj eksperimentima), a premijer radi ono što mu jedino ide cijeli mandat - svaljuje krivnju na druge! A Milanovićev predsjednički kandidat Josipović prekriženih ruku tvrdi da radi sve što je u njegovoj moći. Nagradno pitanje: čiji su izgovori žalosniji? 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-novom-padu-bdp-u-svakoj-bi-norma...

Sve ono što već dugo znamo i osjećamo - gospodarska katastrofa, ispra(z)na Vladina obećanja, posvemašnji izostanak vizije i SDP-ov diletantizam, neznanje s EU fondovima itd. - komentirala je jučer za Dnevnik Nove TV naša financijska ekspertica i eurozastupnica Ivana Maletić. Izdvajamo glavne naglaske iz njezinih odgovora:

Milanović - šampion neuspjeha i izlika!

Žalosno je da nakon tri godine premijer krivi nekoga drugog za vlastito neznanje, nesposobnost i nerad, a upravo su on i njegova vlada uveli Hrvatsku u neslavni rekord kontinuiranog pada. Prije njih, nijedna vlada u Europi nije postigla takav rekord - pad BDP-a 10 kvartala za redom. Isto tako, Hrvatska nikada u povijesti nije imala ovako brzorastući dug i deficit! Obećavali su mnogo u „Planu 21“, a otkad su na vlasti kontinuirano iz kvartala u kvartal dijele prazna obećanja o otvaranju radnih mjesta i gospodarskom rastu. Osjećamo se svi kao u nekome „beskonačnom danu“, kao u istoimenom filmu u kojem se svakog jutra budimo i ispočetka slušamo istu priču, a ništa se novog ni dobrog ne događa. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sdp-ova-vlada-upropastila-sve-pril...

Za promjene treba pameti 

Ova vlada definitivno ne može učiniti ništa konstruktivno do kraja svog mandata. Za prave promjene je potrebna pametna vlada, a ne ova bez plana, strategije, ideje, vizije... Oni apsolutno ništa ne rade, čak niti ne analiziraju, a kamoli da bi imali nekakve konkretne mjere za rješavanje problema! Kad znaš i hoćeš, dovoljno je godinu dana da se trendovi promijene na bolje, u smislu otvaranja radna mjesta, pružanja većih mogućnosti za poduzetnike, poticanja investicija... A to je sve ono što će HDZ svakako napraviti kada preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske!    

HDZ spreman preuzeti odgovornost

Za razliku od SDP-ove vlade, HDZ cijelo vrijeme radi - osnovali smo odbore, održali gospodarske i investicijske forume, razradili programe... Također, nastavljamo s forumima i prezentiranjem naših projekata i mjera. Raspoložive resurse stavit ćemo u funkciju gospodarskog rasta i razvoja te povlačiti novac EU fondova koji se Hrvatskoj kao državi članici nudi, a koje SDP-ova vlada ne zna koristiti. Potrebna su ulaganja u infrastrukturu, energetske projekte, poljoprivredu, promet i turizam. Vodit ćemo stabilnu poreznu politiku, nećemo svako malo nešto mijenjati te ćemo nastojati sigurnim i kvalitetnim mjerama rasteretiti gospodarstvo s fokusom na razvoj poduzetnika, investicijskog okruženja i privlačenje investicija.

Integralni prilog iz Dnevnika Nove TV možete pogledati u nastavku: