Krapinsko-zagorska županija. Trijumf HDZ-ove koalicije i debakl SDP-ove na euroizborima u Hrvatskom zagorju. U postocima gledano: HDZ - 40,5; SDP - 27,31! U općini Novi Golubovec, primjerice, naša je lista dobila astronomskih 74,11 posto!

Zagorci SDP-u (više) ne vjeruju! Veliku pobjedu komentirali su na presici u Krapini čelnik županijskog HDZ-a Žarko Tušek i predsjednik partnerske Zagorske demokratske stranke (ZDS) Stanko Belina.

Milanovićevi slijepi poslušnici

Premda nema mjesta euforiji - jer puno je još posla pred nama - rezultati su potvrda kontinuiranog rada kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Tušek je uputio riječi zahvale svim biračima koji su, zaokruživši listu broj šest, pridonijeli najuvjerljivijoj pobjedi HDZ-a u ovom kraju od 1997. godine:

 - Građani su prepoznali našu borbu za interese Zagorja i zasluženo smo pobijedili! Aktualna županijska vlast ne mari za interese Zagorja i samo slijepo sluša Milanovića. Stajalište o toj neprihvatljivoj politici jasno su iskazali građani naše županije - SDP je doživio fijasko! Pobijedili smo s više od 13 posto, što je veća razlika nego na nacionalnoj razini. 

Lažna SDP-ova obećanja

Godinama je SDP obećavao Zagorcima bolji život i infrastrukturne projekte. A „darovali“ su im - nove poreze! Hvala lijepa, kazali su Zagorci, i vratili se stožernoj, najvećoj hrvatskoj stranci čiji je utemeljitelj dr. Franjo Tuđman poniknuo upravo u ovom kraju. Od 32 zagorska grada i općine, HDZ je pobijedio u njih čak 28! 

- Ovo je početak kraja SDP-ove neposobne vlasti! Pobijedit ćemo i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima! - zaključio je Tušek.

Većina (i) u mjesnim odborima

Usporedno s euroizborima održani su i izbori za vijeća mjesnih odbora u nekoliko općina. Je li uopće potrebno reći da smo postigli apsolutnu pobjedu!? Nakon Našica i Slavonskog Broda, nastavljena je tako niska uspjeha.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-57-hdssb-37-sdp-1

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-76-duspara-37-sdp-19-savez-3