U Subotici je održana Izborna skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV). 

Dugogodišnji predsjednik DSHV-a Petar Kutić, kandidat na listi Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu, u svom je govoru istaknuo četiri točke zašto je Vijeće DSHV-a donijelo jednoglasnu odluku o punoj potpori HDZ-u Domoljubnoj koaliciji za parlamentarne izbore:

1./ Zato što se pokazalo u prošlosti da HDZ najviše razumije naše probleme - probleme hrvatske manjine.

2./ Zato što će se Hrvatima u dijaspori omogućiti nakon pobjede HDZ-a i Domoljubne koalicije mnogo veći broj biračkih mjesta, te se uvesti dopisno glasovanje - to je ono što smo tražili. Moramo, dakle, i mi Hrvati izvan Hrvatske glasovati u budućnosti dostojanstveno - kao i svi građani Hrvatske.

3./ Hrvatska će nakon pobjede HDZ-a i Domoljubne koalicije svojim članstvom i pozicijom punopravne članice EU tražiti minimum onoga što imaju pripadnici nacionalnih manjina tih država u Hrvatskoj. Posebno će naglasiti oživljavanje Sporazuma o zaštiti manjina Republika Srbija - Republika Hrvatska.

4./ Sredstva koja dolaze iz Republike Hrvatske putem Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspoređivati će se drugačije, a posebno će se apostrofirati programi i projekti koji će pomoći mladima da ostanu u svojim državama, u svom gradu, u svom selu, na svom salašu. Bez pomoći Hrvatske - što je i ustavna kategorija - vrlo je teško govoriti da će se broj Hrvata u budućnosti povećati i upravo zbog otvaranja nove nade za našu mladež, pozivam sve koji imaju hrvatsko državljanstvo da 7. i 8. studenog 2015. izađu na izbore i zaokruže na listi Domoljubnu koaliciju.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/sastanak-s-predstavnicima-zajed...

IZBORNA SKUPŠTINA

Za novog predsjednika na Izbornoj skupštini izabran je ugledni književnik Tomislav Žigmanov. Ujedno su izabrani i novi članovi Predsjedništva.