(VIDEO) U dupkom punoj dvorani Hrvatskog doma „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru (BiH) održan je središnji skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu. Kao i na svim našim skupovima - i u Gradu na Neretvi sjajno, pobjedničko ozračje. Hrvatsko zajedništvo i istinska ljubav prema svom narodu - ususret pobjedi na izborima. Domoljublje. Ponos. Zajedništvo. Okupili smo najbolje i najstručnije. Kvaliteta našeg programa jamči bolju budućnost i kvalitetniji život svakome pojedincu. 

Zajedno….

Na jednom mjestu okupili su se brojni dužnosnici naše stranke - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije i sestrinskog HDZ-a BiH. Deseci i deseci stranačkih zastava. Poimenice su pak predstavljeni svi kandidati Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu. 

… za jaku Hrvatsku!

Predsjednik Tomislav Karamarko obratio se prisutnima u govoru - često prekidan gromoglasnim pljeskom. Prisutnima su se obratili predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH (i predsjedavajući Predsjedništva BiH) prof. dr. Dragan Čović, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH (i prvi kandidat na listi domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu) dr. Božo Ljubić i saborski zastupnik (i kandidat) Ivan Šuker. 

Donosimo ključne poruke:

KARAMARKO: Hrvati u Hrvatskoj, BiH i dijaspori - jedno tijelo!

Pred novom povijesnom zadaćom

Ovo su izbori nakon kojih ćemo okrenuti novu stranicu suvremene hrvatske povijesti. Ravni su onima 1990. Jer - i tada se odlučivalo o budućnosti Domovine. HDZ je tada - predvođen dr. Tuđmanom - i zahvaljujući braniteljima stvorio državu. Obranio je i učinio samostalnom. Hrvatski narod dugo je težio za svojom neovisnošću. Razmislimo koliko je ljudi dalo život za Hrvatsku. Koliko je stotina godina zatvora presuđeno onima koji su htjeli svoju domovinu i protjerano sa svojih ognjišta. Koliko samo iz ponosne Hercegovine? Koliko smo čuli priča o onima koji su nestali u kolonama. Mi smo sretnici - jer smo sudjelovali u stvaranju neovisne Hrvatske. Jer smo poznavali najvećeg Hrvata 20. stoljeća dr. Franju Tuđmana. Naša država kao da je u ovih 25 godina proživljavala dječje bolesti. HDZ je jedina stranka koja je imala snagu usmjeravati sudbinu Hrvatske. Stranka smo koja u sebi sažima biće i identitet hrvatskog naroda. 

Sramotna retorika „socijaldemokrata“

Bez emocija prema vlastitom narodu ne možete imati ambiciju voditi svoj narod. Svaki put kada je SDP dolazio na vlasti - uvijek isti sindromi. Dr. Tuđman im je bio „operetni general“, a branitelji „lažni invalidi“ i „kriminalci“. Sad su rječnik malo „unaprijedili“ pa im je Hrvatska „slučajna država“. Zamislite reći da je „Hrvatska bila agresor na BiH“ i ostati miran nakon te izjave. Ili reći da su se „za Hrvatsku borili siromašni i slabog obrazovanja“. Na tisuće mladića iz Bosne i Hercegovine su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu. Ova vlada ne služi svome narodu - cijelo vrijeme daju signale da hoće vladati njime. 

Sudbinski vezani uz svoj narod

Nije stvorena bilo kakva država - stvorena je demokratska s višestranačkim parlamentom. I to je politička doktrina dr. Tuđmana - koja je suvremena i danas, a i ostat će suvremena. Jer je vrlo jednostavna - sloboda hrvatskom narodu, neovisnost i demokracija. HDZ je fundamentalna stranka hrvatskog naroda - zbog toga smo i bili na udaru. Zbog toga su nas htjeli proglasiti „kriminalnom organizacijom“. Tko su naši članovi? U Hrvatskoj je 320 000 blokiranih građana. Tu su još i njihove obitelji. U Hrvatskoj je oko 270 000 nezaposlenih, onih koji rade, a ne primaju plaću. Oni su i naši članovi Mnogi naši članovi su blokirani, bez posla, iselili su iz Hrvatske… . I takve će ljude netko proglašavati „kriminalcima“?!

Nećemo SDP-ov „rast“

U zadnje tri i pol godine iz Hrvatske je iselilo minimalno 100 000 ljudi. To su uglavnom mladi i obrazovani - raselili su se od Toronta do Berlina. Hrvati danas odlaze čak i u Irsku - u Dublinu se priča osječkim naglaskom. Državu je ova vlada zadužila za 100 milijardi kuna! Zadužili su i naše praunuke! Zašto? Da povećavamo redove pred pučkim kuhinjama? Jesu li ijednu kunu uložili u obnovu industrije ili poljoprivredu? Hrvatska uvozi 70 posto hrane. Jesu li imali hrabrosti reći da je uvoznički lobi bacio seljaka na koljena. Da bismo sačuvali selo, moramo sačuvati proizvođača. Bez stabilnog sela nema prosperiteta za državu. 

SDP-ov mandat - debakl

Upropastili su gospodarstvo, stoga smo im rekli - dosta! Njihov mandat obilježili su debakl i laži. A kako su „riješili“ nezaposlenost? Tako da su poslali ljude vani. U zadnje vrijeme su postali domoljubi - to je smiješno. Nama su se rugali kada su vidjeli zastave na skupovima. To je naš hrvatski barjak - njim mašemo jer nas vuku emocije. I kada je bio zabranjen - bio je u našim srcima, u nama. SDP-u mora doći američki PR-ovac i reći da uzmu zastave u ruke. Milanović kaže „da bi i Papa glasovao za njih“. Je li to vic? Kažu da povećavaju „izvoz“. Sve ono što prolazi kroz Hrvatsku kao roba prefakturiraju i bilježe kao izvoz. Sve falsificiraju i traže drugi mandat. 

ZA europsku BiH

Odnos prema Hrvatima u BiH je jako bitan. Hrvatski narod živi u dvije države - BiH je i moja domovina. Volim BiH - tu živi moj narod. Hrvati su u BiH konstitutivan narod. Volio bih da sve emocije koje izražavaju Hrvati u BiH prema Hrvatskoj budu na isti način vraćene. To ćemo napraviti! A naša obveza je - kad preuzmemo odgovornost za sudbinu Hrvatske - učinit sve da svi Hrvati žive zajedno u EU. Hrvati u Hrvatskoj, BiH i dijaspori su jedno tijelo. Na toj politici je dr. Tuđman stvorio državu. Nisu bez razloga neki upravo tu premisu pokušali razoriti!

Hrvati - konstitutivan narod

Neravnopravan položaj Hrvata u BiH je naša bolna rana. Napravit ćemo sve diplomatskim putem da se to ispravi. Te da promijenimo ustavni zakon - jer ne mogu Hrvati iz BiH i dijaspore imati samo tri zastupnika u Saboru. To nije prirodno. Pobijedit ćemo - uz vašu potporu. Zajedno koračajmo - u bolju budućnost hrvatskog naroda!

ČOVIĆ: Zajedno gradimo budućnost hrvatskog naroda!

Šaljemo jasnu poruku - HDZ je i u Hrvatskoj i u BiH pobjednička stranka! Unatoč ovakvom izbornom zakonu i samo četiri biračka mjesta u Mostaru - Domoljubna koalicija imat će iz XI. izborne jedinice tri zastupnika. Zajedno gradimo budućnost hrvatskog naroda! Za BiH želimo gospodarsku i socijalnu stabilnost. Do kraja godine pokušat ćemo riješiti pitanje zakonodavstva - osigurati apsolutnu jednakopravnost hrvatskog naroda. Spriječiti da se više ikada dogodi da netko uime Hrvata bira njihove predstavnike u vlasti. To ne možemo učiniti bez potpore sestrinskog HDZ-a. Pokažimo jedno veliko zajedništvo! Neka naša tri predstavnika u Saboru budu dio velikog tima okupljenog oko HDZ-a. 

LJUBIĆ: Bez ravnopravnosti Hrvata - nema ni stabilne BiH!

Izbori pred nama su povijesni. Hrvatska je za vrijeme ove vlade doživjela takvo ekonomsko i socijalno nazadovanje da će trebati velika stručnost to ispraviti. Za Hrvate u BiH i dijaspori ovi izbori imaju povijesni značaj. Prvo - Hrvati u BiH su ostvarili strateško zajedništvo, na izborima smo osvojili toliki broj glasova da se danas vlast u BiH ne može formirati bez Hrvata. Hrvati imaju danas vodeću ulogu - kao konstruktivan čimbenik u funkcioniranju BiH te njenom euroatlantskom putu. Drugo - danas na imamo Predsjednicu RH. Treće - na izborima će pobijediti Domoljubna koalicija. Bez ravnopravnosti Hrvata - nema ni stabilne BiH! Da Domoljubna koalicija misli ozbiljno svjedoči i sastav ove liste - na njoj su Hrvati koji su manjine u susjednim državama. A dijaspora raspolaže golemim potencijalom - spremna staviti se na raspolaganje Hrvatskoj i Hrvatima u BiH!

ŠUKER: Jednaka prava za pripadnike HVO-a i HV-a!

Došlo je vrijeme da se kaže onima koji u protekle četiri godine nisu napravili ništa da odu. Jeste li čuli da je Milanović spomenuo Hrvate u BIH? Hrvatsku dijasporu? Nije! Zato što njega to ne zanima. Hrvati u Hrvatskoj i BIH funkcioniraju modelom spojenih posuda. Prvi put većina domoljubnih stranaka - koje je okupio Tomislav Karamarko - zajedno izlazi na izbore. Pobijedit ćemo i pomoći Hrvatima u BiH da postanu ravnopravni narod u BIH - s ostala dva. Nitko nema ni moralno ni ljudsko pravo reći da branitelji HVO-a nemaju ista prava kao i oni u Hrvatskoj. Najlakše je reći „nema novca“. Ima jedna narodna poslovica - jedan štapić možete slomiti bez problema, ali kada to svežete u snop ne može nitko slomiti. Zajedno za jaku Hrvatsku! Zajedno za Hrvate u BiH! 

VIDEO SREDIŠNJEG SKUPA ZA XI. IZBORNU JEDINICU

Skup u cijelosti možete pogledati na internetskoj televiziji tv.hdz.hr na linku:

http://bit.ly/1kgz3Gn

ZAJEDNO ZA JAKU HRVATSKU!

Osijek

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-osijeka-nasa-vlada-donijet-...

Požega

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-pozege-nasa-pobjeda-je-realnost-o...

Krapina

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-krapine-u-zadnjih-mjesec-dana-uga...

Koprivnica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-koprivnice-premijeru-na-odlasku-p...

Velika Gorica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-velike-gorice-dosta-je-sdp-ovih-p...

Samobor

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-samobora-za-kvalitetu-zivota-grad...

Kostrena

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-kostrene-u-hrvatskoj-je-320-000-b...

(FOTO: Martina Cvek)