Osim u Bavarskoj, Hrvati u Njemačkoj svečano su obilježili četvrt stoljeća međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i u Karlsruheu (Savezna pokrajina Baden-Württemberg).

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/bavarski-hdz-obiljezio-25-obljetnicu-medunarodnog-priznanja

„Nisam se bojao umrijeti"

Dana 15. siječnja - na jedan od najvažnijih nadnevaka u našoj nacionalnoj povijesti - tri temeljna ogranaka HDZ-a (Baden-Baden, Rastatt i Gagenau) i Matica Hrvatske Karlsruhe” (predsjednik: Vlado Bulić) organizirali su projekciju dokumentarnog filma "Nisam se bojao umrijeti" autora Jakova Sedlara u znak sjećanja na ta nezaboravna, slavna vremena stvaranja demokratske i neovisne Hrvatske za koju je prijateljska Njemačka uvijek bila puna razumijevanja i pružala joj potporu.

Zahvala njemačkim prijateljima

Predsjednik triju ogranaka HDZ-a Stjepan Domačinović u pozdravnom je govoru istaknuo da mu je velika čast zahvaliti našim njemačkim prijateljima na golemoj potpori koju su nam pružali od stvaranja Hrvatske pa do današnjih dana:

- Njemačka bila i ostala naš glavni politički i gospodarski partner. Naša nova Vlada to će i dalje znati  cijeniti u interesu još bolje suradnje između naših dviju zemalja te, posebno, unaprjeđenja diplomatskih i gospodarskih veza.

Anton Kikaš & Plenkovićeva izaslanica

Nakon projekcije, članovi hrvatske zajednice iz ove pokrajine na prigodnom su domjenku nastavili druženje s uzvanicima - među kojima su bili i generalni konzul RH u Stuttgartu Slavko Novokmet te mnogobrojni gosti iz društvenog i političkog života Njemačke.

Proslavu su svojim dolaskom uveličali sami junak prikazanog dokumentarca Anton Kikaš, poznati hrvatski iseljenik i domoljub iz Kanade, te Margareta Mađerić, tajnica HDZ-a za iseljeništvo i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Photo: Nena Kiron