Kandidati na listi Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu general Željko Glasnović i Mijo Crnoja ovaj su se tjedan u Bosni i Hercegovini susreli s crkvenim velikodostojnicima te pohodili mjesta Pećnik, Komušinu i Usoru. 

Donosimo kratak pregled aktivnosti.

Susret s kardinalom Puljićem

Pećnik (Općina Modriča). Kandidati na listi Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu general Željko Glasnović i Mijo Crnoja susreli su se s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom. Sami susret organizirali su pak tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović i suradnik kardinala Bruno Paurević.

Tijekom susreta, kardinal Puljić naglasio je da izabrani predstavnici Hrvata u XI. izbornoj jedinici trebaju zastupati i braniti interese hrvatskog naroda, te nastojati provoditi dana obećanja prije izbora. 

ZA ravnopravnost Hrvata u BiH

Komušina (Općina Teslić). U Svetištu Majke Božje Kondžilske banjalučki biskup Komarica predvodio je molitvenu procesiju na kojoj je nošena slika Gospe od Kondžila. U razgovoru s kandidatima na listi XI. izborne jedinice generalom Željkom Glasnovićem i Mijom Crnojom istaknuo je probleme s kojima se Hrvati u BiH suočavaju - teška situacija u gospodarstvu i odlazak mladih sa svojih stoljetnih ognjišta. Upozorio je, također, na potrebu osnaživanja prava Hrvata u BiH kao jednog od tri konstitutivna naroda. Nakon susreta s biskupom, naši kandidati su položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule branitelje u spomen-parku hrvatskim braniteljima.

Da se ne zaboravi

Usora. Naši kandidati su pohodili mjesto Modran - gdje se 1992. nalazila prva crta obrane i vodile teške borbe. Zajedno s umirovljenim pukovnikom Ivanom Ćorlukom, jednim od zapovjednika postrojbi HVO-a koje su branile ovo područje, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja poginulim braniteljima.