Aktualno prijepodne („aktualac“) nastavljen je odgovorima predsjednika Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andreja Plenkovića te naših ministrica i ministara na pitanja saborskih zastupnika.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/aktualac-pobjede-na-izborima-najbolja-su-potvrda-da-vodimo-odgovornu-i-uspjesnu

Donosimo odgovore predsjednika Plenkovića na dvije važne teme:

O PROJEKTU SLAVONIJA

U niz sam navrata u prošlih osam mjeseci posjetio sve slavonske županije. Razgovarao sam čelnicima jedinica lokalne samouprave i razvojnih agencija te hrvatskim građanima. Osjetio sam njihovo veliko očekivanje: potrebno je riješiti pitanje brzih cesta, zaštite od poplava i navodnjavanja, proizvodnih tvrtki koje su iz različitih razloga zapale u poteškoće… Činjenica da to sve možemo ostvariti u sljedećih nekoliko godina važna je za ljude u Slavoniji. Na tragu pozitivnih primjera i u duhu partnerstva iskoristit ćemo sredstva koja su na raspolaganju upravo za pet slavonskih županija. Konkretno, u ovoj financijskoj perspektivi riječ je o više od dvije milijarde eura za Slavoniju! Bitna je realizacija razvojno-socijalnih projekata - na tom ćemo tragu nastaviti naše aktivnosti.

O ARBITRAŽI & SDP-ovu POLITIKANTSTVU

Sve aktivnosti u ovoj za nas završenoj priči o arbitraži sa Slovenijom neće i ne mogu ni na jedan način vezati Republiku Hrvatsku - kakva god odluka bila. To je ono jedino relevantno. SDP pokušava sa sitnim politikantstvom. Očekivao sam da će biti ozbiljniji. Hrvatska je išla u arbitražu u dobroj vjeri. Naši su argumenti bili potkrijepljeni činjenicama. Sve smo učinili što smo mogli. Ovo što sad SDP radi je - suvišno.

Ćorić: Najveća zaposlenost još od 2010. godine!

Na aktualnom prijepodnevu ministar rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Tomislav Ćorić naglasio je zadovoljstvo trenutačnom brojkom zaposlenih u Hrvatskoj - brojkom koja nije zabilježena još od daleke 2010. godine!

- Na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje imamo milijun i 503 tisuće osiguranih osoba. Probili smo, dakle, brojku od milijun i pol zaposlenih. To se zadnji put dogodilo 2010. godine.